Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Cineculpable obri la Secció Oficial amb nou curts avalats per més de 30 premis el 2015

tornar Imprimir

dimarts, 24 de novembre de 2015

Joventut, Sala de premsa

Cineculpable 2015. Primera jornada de la Secció Oficial_1

Cineculpable obri la Secció Oficial amb nou curts avalats per més de 30 premis el 2015

La Secció Oficial del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real, Cineculpable, arranca amb propostes cinematogràfiques que han passat per Cannes, Chicago i fins i tot l'Índia. Entre els nou curtmetratges de la primera jornada han obtingut més de 30 premis en el que va d'any. 

600$ arriba en ratxa. A l'agost va ser triat com a Millor Curtmetratge de Ficció en el Certamen de Curtmetratges El Pecado (Extremadura) i fa unes setmanes ha guanyat el I Festival de Curtmetratges de Grado (Astúries). Dirigit per Oriol Cardús, aborda la vida de Julián, un assassí a sou que es veu obligat, arran d'un encàrrec inesperat, a replantejar-se la seua vida i el valor que li dóna a la dels altres.

Sense deixar l'humor negre però de la mà de Clara Bilbao es presenta un dels curts més premiats d'aquesta edició: Prohibido arrojar cadáveres a la basura, una obra que viatja fins a l'any 2029, quan els espanyols no saben què fer amb els seus familiars morts perquè enterrar-los és molt car i està prohibit incinerar-los. També debuta com a director Hugo Silva amb Supercool. L'actor es posa al capdavant de la història d'un home en atur anomenat Jaime, que descobreix que té un poder superior.

Juan Beiro, finalista dels Goya 2012, signa Vainilla, que parteix de la premissa que "la vida és parlar de ximpleries amb la gent que es vol". Es tracta del seu vuité curt, que ha sigut reconegut com el millor de l'Austin Film Festival (USA) i ha guanyat el FanCineGay de Badajoz i el premi del públic en el LesgaiCinemad de Madrid.

Tres peces posen l'accent internacional en la jornada inaugural: Nevica (Itàlia), Hasta que la celda nos separe (Puerto Rico) i Todo lo demás (Argentina). Des de l'última edició del festival de Cannes arriba Nevica, que planteja un dubte existencial: pot l'humor d'una persona canviar el temps? Nevica s'ha projectat també en la secció oficial dels festivals de Chicago i Montecarlo.

La comèdia amb matisos àcids també deixa la seua petjada a través del curt Hasta que la celda nos separe dels porto-riquenys Joserro i Mariana Emmanuelli. Fa una setmana ha aconseguit la Menció d'Honor de Millor Curtmetratge en el All Lights India International Film Festival i acaba de ser inclòs en la selecció Oficial del Cinema Avvenire de Roma.

Todo lo demás completa el trio internacional en la primera jornada de la Secció Oficial. Es tracta del segon curt dirigit per l'argentí Federico Untermann, que en aquesta ocasió ens acosta la història de Laura i Miquel, dos personatges que descobreixen fins on pot arribar l'amor. Una obra amb la qual ha aconseguit la Menció Especial del Jurat en el Festival de Cinema Curt Global i el premi Madrid en Corto.

Un curt d'animació, Portrait of a wind-up maker, entra de ple en la Secció Oficial després d'haver aconseguit vuit premis en diferents certàmens el 2015. És la història de Chema, un arquitecte espanyol expatriat que viu a Amsterdam, on ha reconstruït la seua vida com a fabricant de joguets de corda a partir d'objectes reciclats. 

L'última de les candidates és El club de los 27, segon curtmetratge de Carlos Solano, en el qual destaca la presència del gallec Luis Zahera (Alatriste, Celda 211 o Spanish movie), en un paper pel qual va aconseguir el Premi al Millor Actor en la XIII edició de JamesonNotodofilmfest. Aquest curt recupera una llegenda urbana sobre la mort de diversos músics populars a una edat primerenca i la personalitza en un jove anomenat Roi, al qual li espera un final inesperat.

Entre les activitats alternatives d'aquest dimarts destaca Cinexpress així com la xarrada de Marta Martín i altres membres de la Iniciativa Cultural Visual de l'UJI sobre com es treballa el cinema i les produccions audiovisuals en la universitat.

Galeria multimèdia

Imatges

Cineculpable 2015. Primera jornada de la Secció Oficial_2 Cineculpable 2015. Primera jornada de la Secció Oficial_3 Cineculpable 2015. Primera jornada de la Secció Oficial

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es