Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

La tradicional encesa i la Fira de Santa Caterina apropen el Nadal a Vila-real aquest cap de setmana

tornar Imprimir

dijous, 26 de novembre de 2015

Tradicions, Sala de premsa, Economia

Presentació de la fira de Santa Caterina 2015

La tradicional encesa i la Fira de Santa Caterina apropen el Nadal a Vila-real aquest cap de setmana

Vila-real es prepara aquest cap de setmana per a donar la benvinguda al Nadal amb la tradicional encesa d'il·luminació nadalenca i la Fira de Santa Caterina, Festa d'Interés Turístic Provincial, "una de les més esperades per tots els veïns". La regidora d'Economia, María Dolores Parra, ha comparegut amb l'edil de Tradicions, Pasqual Batalla, per a explicar els detalls de la fira, que anuncia l'inici de la campanya nadalenca.

Abans de la històrica fira, es recupera l'encesa de la il·luminació nadalenca el divendres anterior a Santa Caterina, per la qual cosa demà, a les 19.00 hores, els veïns podran gaudir d'un espectacle d'animació pels carrers de la zona centre, que els portarà fins a la Casa dels Mundina, on se sortejarà el val de 200 euros que ofereix la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi) dins de la campanya de reciclatge iniciada per l'àrea de Comerç  i Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic. L'animació finalitzarà amb l'encesa dels llums de la plaça Major, a càrrec de la reina i dames de les festes.

"Enguany, en lloc de ser un espectacle estàtic, els comerciants van demanar una iniciativa en moviment i així ho hem complit i comptem amb una companyia local que farà partícips del xou els vianants", indica Parra. Així mateix, l'edil ha destacat que "el carrer de l'Ermita se suma als vials que comptaran amb il·luminació especial i en total hi haurà mig miler de motius lluminosos repartits que concentren al voltant de 100.000 bombetes de led o microled, amb un estalvi de més d'un 70% respecte a les que s'instal·laven fa temps". A aquesta mesura se suma l'horari reduït, ja que des de demà i fins al dia de Nadal, estaran enceses de 17.30 a 22.30 hores i a partir d'aleshores i fins a finalitzar el període, estaran des de les 17.30 hores fins a la 1.00.

Dos dies després d'aquest inici de les festes de Nadal, tindrà lloc una de les cites més importants des del punt de vista tradicional i comercial de la ciutat, com és la Fira de Santa Caterina, que se celebra aquest diumenge. Durant tot el dia, els veïns podran gaudir de les 269 parades que s'instal·laran a la plaça Major, Barranquet i voltants, en les quals no faltaran productes d'alimentació, artesania, joguets, papereria i llibres o els tradicionals pessebres. "S'han rebut al voltant de 350 peticions per a instal·lar estands, però les prop de 100 parades que no han tingut cabuda no ha sigut per l'espai, sinó perquè volem prioritzar els productes típics d'aquestes dates", assenyala Parra.

En aquest sentit, Batalla destaca que "cada any intentem filtrar millor les peticions amb l'objectiu que tot allò que no tinga res a veure amb aquesta fira no tinga cabuda, al mateix temps que recuperem i potenciem tot allò típic de la ciutat, com el regal de la mocadorà, el tradicional pito i la pilota o els productes d'alimentació".

De les 269 parades, 27 corresponen a ONG "perquè puguen donar difusió a les activitats que realitzen". A més, la majoria de les parades seran de comerciants de Vila-real (86), enfront de les 65 de localitats de la zona (com Borriana, Onda, Castelló o Betxí), a les quals se sumen altres 54 de la resta de la Comunitat i 64 de la resta de l'Estat.

Enguany, com a novetat, s'ha programat un espectacle d'animació de 12.00 a 14.00 hores amb música, un drac i un photocall amb imatges tradicionals "en homenatge al rei Jaume I, fundador de la ciutat, i que, al seu torn, va atorgar en la Carta Pobla la celebració de la fira precursora de Santa Caterina, que forma part de la nostra història i que ja és un referent".

Galeria multimèdia

Imatges

Santa Caterina 2015
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es