Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

La Secció Oficial de Cineculpable baixa el teló amb propostes fílmiques de temàtica social

tornar Imprimir

dijous, 26 de novembre de 2015

Joventut, Sala de premsa

Cineculpable 2015. Projeccions de la Secció Oficial_4

La Secció Oficial de Cineculpable baixa el teló amb propostes fílmiques de temàtica social

La setmana gran del cinema de Vila-real apura les seues últimes hores amb la projecció, aquesta nit, de l'última sessió de la Secció Oficial de Cineculpable 2015, que tanca una intensa agenda d'activitats en les quals el seté art ha sigut el protagonista. Una nit en la qual els arguments de temàtica social ocults en format thriller, drama o comèdia, protagonitzen gran part dels treballs exhibits.

I una d'aquestes propostes és precisament El Corredor, un dels curtmetratges candidats als Goya, dirigit per José Luis Montesinos (millor curt del Festival de Sant Sebastià en 2003 amb Final). Interpretat per Miguel Ángel Jenner (reconegut actor de doblatge i veu de Samuel L. Jackson) i Lluís Altés, narra la trobada fortuïta entre un empresari que ho ha perdut tot i un dels 300 treballadors que va acomiadar fa cinc anys. 

La sessió s'enceta amb la projecció d'Operación Preferente, de Roger Comella. Un thriller social, basat en una història real comptada amb suspens, intriga i pinzellades d'acció, que tracta el cas de les preferents. Un màgic recorregut per la vida d'Arthur C. Clarke -escriptor i coguionista de 2001: a Space Odyssey- a través del temps i de la seua cerca d'una civilització extraterrestre és la proposta de Javier Valenzuela amb Clarke's Third Law, un curtmetratge de ciència ficció que aborda l'actitud de l'ésser humà de cercar respostes lluny de nosaltres.

El Abrazo explica la història de Raúl, un home que tracta d'arreglar telefònicament una discussió entre els seus germans mentre fa la compra en el supermercat del barri, on té una inusual trobada amb una dona. L'andalús Álex Morante planteja una intel·ligent i inquietant història en Bla, bla, bla, amb la qual trasllada un missatge: compartir cotxe és com una caixa de bombons; mai saps el que te tocarà.

L'accent més social de la vetlada el posa Un día de campo, un treball dirigit per Carlos Caro que se centra en els drets dels xiquets i que ensenya que les mateixes realitats poden tenir diferents formes depenent del lloc on hages nascut, encara que la infància hauria de ser sempre un moment feliç.

El punt còmic arriba de la mà de Yo presidenta, d'Arantxa Echevarría i 40 aniversario, de J. Enrique Sánchez. La primera és una comèdia positiva sobre la política i la seua 'fauna' que dibuixa una societat en la qual el caos de les últimes eleccions en el país fa saltar les alarmes a Europa. A través d'un estudi psicològic, es decideix que el pròxim president siga la persona que tinga més amics en Facebook. Premi al millor projecte del Festival de Medina del Campo, ha sigut guardonat com a millor curtmetratge en el International Judges Selection-Pervolia International Film Festival 2015 (Xipre).

La segona proposta còmica, 40 aniversario, J. Enrique Sánchez retrata la relació d'una parella que compleix 40 anys de matrimoni. Protagonitzat per Miguel Rellán (Ninette, El perro del hortelano, Ay, Carmela!, Aquí no hay quien viva, La Regenta) i Gloria Muñoz (La flor mi secreto, La vida alegre o Gran Reserva), aquest curt ha aconseguit ja vuit premis, quasi tots del públic, en diferents festivals.

En La Huida, Carlos sorprén a Diego amb un comiat de solter molt peculiar. Una pista, dos amics i una pilota de bàsquet. Un treball dels germans Julio i Manu Montejo, que protagonitzen Fele Martínez (Tesis, Abre los ojos, Los amantes del círculo polar, El arte de morir ) i Gorka Otxoa (Vaya semanita, El Comisario, Pagafantas).

Per últim, el realitzador Alejandro de Vega presenta Piel Canela, una peça de cinc minuts que narra la història de Manuel que, per a recuperar la confiança de la seua núvia, haurà de fer alguna cosa desesperada. Un treball que interpreten Pilar Bergés, Manuel Chacón i Sonia Martínez.

Galeria multimèdia

Imatges

Cineculpable 2015. Projeccions de la Secció Oficial_1 Cineculpable 2015. Projeccions de la Secció Oficial_2 Cineculpable 2015. Projeccions de la Secció Oficial

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es