Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

L'elaboració d'un cens d'ADN de gossos per al control d'excrements al carrer lidera les votacions dels V Pressupostos Participatius 2016

dimarts, 1 de desembre de 2015

L'elaboració d'un cens d'ADN de gossos per a lluitar contra els excrements en la via pública, la millora de l'entorn urbà i l'ampliació dels serveis culturals de la ciutat es col·loquen al capdavant de les preferències dels veïns i veïnes que han participat en els V Pressupostos Participatius, que han tancat el període de votacions amb més de mig miler de vots emesos i un balanç "molt satisfactori" del resultat del procés, que en aquesta edició ha incorporat per primera vegada la presentació de propostes a títol individual. El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, ha destacat el bon funcionament del procés "amb el qual perseguim que els vila-realencs i vila-realenques s'impliquen en la gestió d'allò públic i formen part també de manera directa del procés de presa de decisions".

En concret, en aquesta edició dels V Pressupostos Participatius s'han registrat prop de mig centenar de propostes, la majoria presentades per particulars, de les quals 43 s'han sotmés a la votació popular, després d'una primera selecció per part de les mateixes associacions ciutadanes durant el Fòrum de Pressupostos Participatius. Entre la llista de propostes més votades pels veïns destaca l'elaboració d'un cens d'ADN dels gossos per a una millor neteja viària (110 vots), la instal·lació d'una sala dedicada a José Ortells al Convent, espai d'art (91), la ubicació del nou Museu de la Ciutat en aquest mateix espai (90) o la prolongació del carrer de Penyagolosa fins a la partida Madrigal (67). L'adequació del camí de Fornets per a la millora de la seguretat dels vianants, l'ampliació de l'horari de la Biblioteca durant els caps de setmana o la senyalització de l'entorn urbà per a persones amb autisme són unes altres de les propostes més valorades pels veïns.

"Són, en general, propostes de millora de l'entorn urbà, per a fer de Vila-real una ciutat més amable i accessible per a tots, que demostren que els veïns i veïnes de la ciutat tenen interés i idees per a fer de Vila-real una població millor. Amb els pressupostos participatius però també amb instruments com el Consell de Participació Ciutadana i els nous mecanismes que incorpora el Reglament de participació, aprovat també durant la passada legislatura, volem oferir eines que ajuden a canalitzar i potenciar la participació dels veïns en la vida pública", argumenta Ochando. "Amb aquest objectiu, enguany hem fet un pas més i hem incorporat per primera vegada la possibilitat de presentar propostes individuals, amb molt bons resultats", agrega. Quant a les votacions, han participat un total de 505 persones, de les quals destaquen les 12 menors de 18 anys i les 25 d'entre 19-24 anys.

Després del període de votacions, la Regidoria de Participació Ciutadana, en col·laboració amb la resta de departaments implicats en les propostes presentades, valoraran els resultats amb l'objectiu de determinar quines idees de les suggerides pels veïns poden ser incorporades als pressupostos. "A partir d'ara, hem d'analitzar les propostes ciutadanes, en particular aquelles més votades pels veïns, amb la idea de poder incorporar als comptes del pròxim any aquelles que siguen assumibles en termes econòmics, de competències o de possibilitats efectives de ser realitzades en aquests moments", conclou Ochando.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Resultats provisionals de les votacions
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es