Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

Territori impulsa un Pla d'Embelliment Urbà amb la reubicació d'escultures d'Ortells en espais emblemàtics de la ciutat

dilluns, 7 de desembre de 2015

La Regidoria de Territori ha impulsat un Pla d'Embelliment Urbà de Vila-real que permetrà apropar el patrimoni local a la població al mateix temps que farà més agradables i atractius diferents punts de la ciutat. Amb aquest objectiu, el departament que dirigeix l'edil Emilio M. Obiol està treballant en la pròxima ubicació de dues peces de l'escultor José Ortells en dos espais emblemàtics del municipi. Es tracta de les escultures Ciència i Justícia, que es conserven a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner i que es resituaran "en dos espais més adequats per a aquestes obres, com són la Biblioteca Universitària del Coneixement i el Palau de Justícia, respectivament", avança Obiol.

"Durant els últims quatre anys, els departaments d'Urbanisme i de Patrimoni han impulsat, juntament amb la Regidoria de Cultura, el programa d'art urbà Street Art, una iniciativa de pintura mural que ha portat als carrers de la nostra ciutat obres de prestigiosos artistes com Escif, Sam-3 i Borondo", recorda el regidor de Territori. "La nostra voluntat", agrega, "és seguir ampliant aquest programa, que ara, amb el Pla d'Embelliment Urbà de Vila-real reforcem també des del punt de vista de l'escultura".

Amb aquest objectiu, el PEUV preveu repartir i implantar en diferents punts de Vila-real obres d'autors locals de rellevància. "Es tracta d'acostar als ciutadans peces escultòriques significatives per a incrementar el coneixement del nostre patrimoni i fer més confortables i atractius determinats llocs, immobles i jardins de la ciutat", afegeix Obiol. "D'aquesta forma", agrega, "conformem un xicotet urbamuseu per a oferir als vianants, veïns o visitants, una mirada cultural que fa més moderna Vila-real".

Una de les primeres actuacions d'aquest Pla d'Embelliment Urbà serà la reubicació de les escultures de Ortells. "Quina millor ubicació per a la peça dedicada a la Ciència que l'entrada de la Biblioteca Universitària del Coneixement, on se situen les seus universitàries de l'UJI i la UOC, a més de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, un lloc que hui en dia és un referent en l'àmbit de la innovació, la ciència i el coneixement", assenyala Obiol. En la mateixa línia, una altra de les idees en les quals treballa el Departament de Territori és situar el bust dedicat a la Justícia al jardí d'entrada al Palau de Justícia de Vila-real. 

"Amb dues senzilles actuacions, pràcticament sense cost per a les arques municipals, posem en valor l'obra d'un dels vila-realencs més reconeguts i millorem dos espais urbans emblemàtics, fent-los més agradables i atractius, en una iniciativa d'embelliment urbà que tindrà continuïtat en els pròxims mesos amb noves actuacions", conclou Obiol.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es