Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real implica el teixit associatiu local en el procés d'elaboració de l'estratègia DUSI per a optar als fons Feder

dijous, 10 de desembre de 2015

Consell de Participació Ciutadana 10-12-2015_1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit aquesta vesprada la reunió urgent i extraordinària del Consell de Participació Ciutadana convocada per a tractar, amb veïns i tècnics, l'elaboració de l'estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI) i la concurrència a les ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). D'aquesta manera, l'Ajuntament implica la ciutadania i el teixit associatiu local en la definició dels projectes de desenvolupament estratègic de la ciutat, en el marc de la convocatòria dels fons Feder per al període 2014-2020, que es tanca el pròxim 13 de gener. 

"Per a la creació de l'estratègia DUSI és molt important el procés de participació ciutadana, per la qual cosa, sent Vila-real un municipi pioner en la implantació d'aquest tipus de polítiques on els veïns són partícips de la planificació del futur i de tot allò que els afecta, no ens podíem quedar al marge, i per això hem convocat aquesta sessió, perquè l'aportació d'idees i opinions del Consell de Participació Ciutadana és de gran interés per a nosaltres", explica el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando. 

A la reunió han assistit tècnics de Foment Econòmic i de l'empresa consultora Enerlis, que han recaptat l'opinió dels membres del Consell de Participació sobre els reptes de la ciutat i l'estratègia DUSI 2014-2020. "Els fons Feder són un instrument financer de la Comissió Europea la finalitat dels qual és l'ajuda per al desenvolupament econòmic de les regions de la Unió Europea i Vila-real té molt de potencial i diverses marques que impulsar relacionades amb la innovació, la salut, l'educació o els congressos, però qualsevol cosa que es decidisca es farà de la mà dels veïns, que mereixen ser partícips de tot el procés", assenyala. "Tenim davant de nosaltres una oportunitat històrica que hem d'aprofitar. I és important que en aquesta ocasió històrica anem tots junts, partits, entitats i societat en general, per a construir en tots el Vila-real que volem per al futur", conclou Benlloch.

Galeria multimèdia

Imatges

Consell de Participació Ciutadana 10-12-2015_3 Consell de Participació Ciutadana 10-12-2015_2 Consell de Participació Ciutadana 10-12-2015
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es