Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real s'adhereix a la xarxa autonòmica contra la pobresa energètica per a reforçar l'ajuda a les famílies en exclusió

dilluns, 14 de desembre de 2015

L'Ajuntament de Vila-real s'adherirà a la Xarxa Stop Pobresa Energètica, un programa impulsat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per a garantir "que cap família de Vila-real es quede sense aigua o llum en les seues llars per no poder afrontar els costos de la factura energètica". La regidora de Serveis Socials, Sabina Escrig, ha avançat la pròxima adhesió del consistori al programa que, assenyala, "suposa un pas més en el suport a les famílies que prestem en els últims anys per a evitar els efectes de la pobresa energètica, particularment durant els mesos d'hivern".

En aquesta línia, Escrig recorda que el departament de Serveis Socials ha lluitat contra la pobresa, en particular la que afecta els més vulnerables, els xiquets, i la pobresa energètica, a través d'ajudes directes a les famílies que ho requereixen. "En l'Ajuntament de Vila-real hem sigut pioners a atendre aquesta necessitat social i fins ara ho hem hagut de fer sols. Afortunadament, ara comptem amb una Generalitat Valenciana que pensa en les persones i a facilitar als ajuntaments l'atenció de les necessitats de la ciutadania", assenyala Escrig. "Per això", afegeix, "només hem rebut la circular de la FVMP i la Generalitat no hem dubtat un segon a sumar-nos al programa".

La Xarxa Stop Pobresa Energètica consistirà en la concessió d'ajudes, a partir de la publicació de l'ordre corresponent per part de la Generalitat, a aquelles famílies detectades pels Serveis Socials municipals que, per la seua situació d'extrema vulnerabilitat, no poden fer front a les despeses de llum, aigua i gas. "En l'Ajuntament de Vila-real treballem ja des de fa quatre anys per a fer front a aquest greu problema social a través de les ajudes d'emergència, que cobreixen tant subministraments com lloguer o productes de primera necessitat; per tant, tenim molt de camí avançat per a poder incorporar-nos a aquest programa autonòmic", argumenta Escrig, que detalla que els tècnics de Serveis Socials "coneixen molt bé la situació i tenen detectades les famílies en risc d'exclusió que poden ser beneficiàries d'aquestes ajudes perquè se'ls ha estat prestant ja la cobertura que necessiten per a garantir unes condicions de vida dignes". 

Les subvencions es tramitaran a través dels ajuntaments, amb un import màxim de 300 euros per a electricitat i gas i 60 euros per al subministrament d'aigua, per a les famílies que tinguen deutes pendents amb els subministradors energètics amb els quals la Generalitat ha signat l'acord de col·laboració.

La regidora de Serveis Socials està en contacte permanent amb la FVMP i la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a determinar els passos que cal seguir per a l'adhesió a la xarxa i la posterior tramitació de les ajudes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es