Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Prop de 200 tècnics i experts aborden a Vila-real la segona modernització del reg per a "adaptar l'agricultura al futur" i optimitzar la factura energètica

dimecres, 16 de desembre de 2015

Jornada sobre eficiència energètica en el reg

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat aquest matí, juntament amb el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, i el president del Sindicat de Regs de Vila-real, Pascual Carda, la jornada tècnica "Estratègies per a optimitzar l'eficiència energètica del reg a pressió", que ha reunit a l'Auditori Municipal Rafael Beltrán Moner 180 tècnics i professionals de comunitats de reg i experts en el cicle de l'aigua. Una jornada que, assenyala Benlloch, posa sobre la taula "l'aposta innovadora del Sindicat de Regs i la capacitat de la nostra agricultura d'adaptar-se al futur com l'espai d'oportunitats que ha sigut i seguirà sent per a Vila-real".

Benlloch ha volgut aplaudir la iniciativa de la Comunitat de Regants i la Universitat Politècnica de València en l'organització d'aquesta jornada, que ha tingut un record especial per a José Vicente Bosquet, que fins fa uns mesos va ser el gerent de l'entitat. "La marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació que ostenta Vila-real des de l'any 2011 no hauria sigut possible sense el treball de tots ells", assenyala l'alcalde, per a qui la jornada de hui "torna a col·locar Vila-real com a referent en l'organització de congressos i en innovació aplicada als nostres sectors productius".

En la mateixa línia s'ha pronunciat també Rodríguez Mulero, que recorda que el Sindicat de Regs de Vila-real "ha sigut sempre referent en la seua capacitat de modernització a tota la Comunitat Valenciana". "Hem de recuperar el que sabem fer, com l'agricultura, per a fer-ho millor. I en aquest camí, l'aposta de l'Ajuntament de Vila-real i la Comunitat de Regants per la innovació, la recerca i la tecnologia és la clau per al futur de la Comunitat i de l'agricultura", afirma. El secretari autonòmic ha lloat, en aquest sentit, el treball en modernització de regadius realitzat des de fa 20 anys pels regants de Vila-real. "Ara, amb el treball emprés i l'organització de jornades com aquesta, el Sindicat de Regs demostra que segueix sent una comunitat capdavantera i aborda la segona fase de la modernització del reg, centrada sobretot en l'eficiència energètica per a reduir al màxim la factura i fer sostenible el reg", conclou el responsable d'Agricultura i Desenvolupament Rural.

La jornada s'inscriu, de fet, en la línia d'eficiència energètica empresa pels regants de Vila-real, a través de la posada en marxa de mesures que han permés una reducció del consum energètic de fins al 50% en les instal·lacions de reg a pressió. Amb l'objectiu de seguir avançant en aquests índexs, la sessió ha comptat amb la participació d'experts de la talla del catedràtic Enrique Cabrera, representants de l'Institut Tecnològic de l'Aigua o la Federació de Comunitats de Regants, els quals han analitzat les transformacions en el reg i les perspectives de futur del sector, així com les eines existents per a optimitzar el reg i l'experiència pràctica del Sindicat de Regs de Vila-real. El seu president ha volgut concloure agraint el suport constant de la Conselleria i de l'Ajuntament, "no solament econòmic, sinó també en el reconeixement a la tasca que realitzem, que és tant o més important".

Galeria multimèdia

Imatges

Jornada sobre eficiència energètica en el reg_2 Jornada sobre eficiència energètica en el reg_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es