Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes es renova per a donar veu als més joves en la millora de Vila-real

dijous, 17 de desembre de 2015

Consell de Xiquets i Xiquetes 2015-2016_3

El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, ha presidit aquesta vesprada la constitució del nou Consell de Xiquets i Xiquetes, amb la incorporació dels consellers del nou curs. En total, s'incorporen a l'organisme consultiu, creat de manera pionera l'any passat per a incentivar entre els més joves l'esperit de la participació i la cooperació, un total de 19 xiquets i xiquetes (9 titulars i 10 suplents), de manera que el Consell de Xiquets i Xiquetes del 2015-2016 estarà format per 47 escolars (25 titulars i 22 suplents) d'11 centres docents de la ciutat.

"El Reglament del Consell estableix la renovació anual de l'organisme, per a donar entrada a nous escolars en cada curs, encara que en aquesta ocasió, de manera excepcional i en ser el consell tan recent, a petició dels mateixos centres es va contemplar la possibilitat que alguns dels que havien de causar baixa pogueren seguir formant part de l'òrgan consultiu dels xiquets", explica Ochando. Tots ells reben aquesta vesprada l'acta que els acredita com a consellers de la ciutat, en una sessió en la qual s'establiran les dinàmiques de treball de l'organisme i el seguiment de les propostes que els escolars van començar a treballar durant el curs passat. Entre elles, el Manifest del Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real, en el qual els més joves de la ciutat plantegen els seus interessos, necessitats i suggeriments de cara a la millora de l'entorn urbà i la convivència.

"Durant els últims quatre anys, l'obertura del consistori a la ciutadania i a la participació de la societat en la gestió pública ha sigut constant i en creixement continu. El Consell de Xiquets i Xiquetes que vam crear l'any passat és un pas més importantíssim en aquest model de societat participativa, implicada i col·laborativa que estem construint entre tots, fonamentalment perquè ens permet treballar els valors de cooperació i participació en aquells que representen el nostre futur, els xiquets", assenyala Benlloch. "Amb aquest Consell de Xiquets i Xiquetes", agrega Ochando, "donem veu als més joves, perquè també ells puguen aportar el seu punt de vista en qüestions que els afecten, complint d'aquesta manera amb la Convenció dels Drets dels Xiquets de Nacions Unides, que adverteix de la necessitat de tenir en compte l'opinió dels joves quan es prenen decisions que els afecten".

El Consell de Xiquets i Xiquetes va ser aprovat per unanimitat en el Ple Municipal a l'inici de l'any. Els consellers i conselleres d'aquest nou òrgan consultiu són menors d'entre 10 i 13 anys, alumnes de 5é i 6é de primària i 1r d'ESO en els centres educatius de Vila-real que han volgut participar.

Galeria multimèdia

Imatges

Consell de Xiquets i Xiquetes 2015-2016_2 Consell de Xiquets i Xiquetes 2015-2016_1 Consell de Xiquets i Xiquetes 2015-2016
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es