Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Càtedra de Mediació Policial tanca el primer any consolidada com a referent en formació i assessoria per a la implantació de policies mediadores

divendres, 18 de desembre de 2015

Comissió de seguiment de la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real

La Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I s'ha consolidat al cap de menys d'un any com un referent en l'àmbit nacional en la formació en matèria de mediació per a la resolució de conflictes per part dels diferents cossos de seguretat, i compta així mateix amb una àmplia demanda per a realitzar assessorament a institucions i administracions interessades a implantar unitats policials de mediació policial. La Comissió de Seguiment de la Càtedra reunida aquest matí a la Universitat Jaume I ha destacat els avanços aconseguits durant aquest primer any i ha apostat per la formació, la recerca i les tasques d'assessorament i difusió de la mediació policial com a objectius per a 2016.

Des de la signatura oficial del conveni entre la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Vila-real el 8 d'abril de 2015, la Càtedra ha realitzat diverses accions formatives entorn a la mediació policial entre les quals cal destacar un simposi al qual van assistir més d'un centenar de persones i un curs d'estiu. Així mateix, davant la bona acollida del Curs d'introducció a la mediació policial i del Curs de formació contínua de mediació policial, tots dos tindran segones edicions el 2016 per a atendre aquelles persones interessades que es van quedar en llista d'espera. 

Durant 2015, els membres de la Càtedra també han difós l'interés de la mediació policial a través de conferències a Iberoamèrica, accions de comunicació en mitjans i a través de la publicació del llibre Mediación policial: práctica para la gestión de conflictos, en el qual participen la professora de Dret Romà de l'UJI Carmen Lázaro i la inspectora de la Policia Local de Vila-real Rosana Gallardo, directora i subdirectora de la Càtedra.

En la proposta d'activitats per a 2016 cal destacar, a més de la continuació dels cursos de formació, la celebració del II Congrés Iberoamericà de Mediació Policial previst per al mes d'abril, que donarà continuïtat al primer congrés celebrat el 2014 a Vila-real. A les accions formatives i de sensibilització se sumaran, a més, diversos projectes de recerca.

A la Comissió de Seguiment de la Càtedra han assistit el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de Vila-real, Javier Serralvo; el regidor d'Universitats, Emilio M. Obiol; el vicerector d'Economia i PAS de l'UJI, Miguel Ángel Moliner, i la directora de la Càtedra, Carmen Lázaro.

Galeria multimèdia

Imatges

Comissió de seguiment de la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es