Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

L'oficina Gestiona't aconsegueix una reducció mitjana de 102 euros en la factura energètica i llança un nou servei per al comerç local

diumenge, 27 de desembre de 2015

El servei municipal Gestiona't, que ofereix assessorament gratuït per a la reducció de la factura energètica en les llars vila-realenques, ha aconseguit una mitjana de 101,95 euros d'estalvi en el rebut elèctric dels usuaris als quals ha atés en el segon semestre de l'any. El balanç de l'oficina, que incorpora per primera vegada servei d'assessorament en la factura d'aigua i gas, revela que, amb l'optimització de la contractació dels subministraments, s'ha arribat a aconseguir un estalvi màxim de 555 euros. 

La regidora de Serveis Socials, Sabina Escrig, s'ha mostrat molt satisfeta de les xifres d'aquest balanç final de l'any i avança la voluntat del departament de seguir ampliant i reforçant un programa "que s'ha demostrat molt útil per als ciutadans". Amb aquest objectiu, en el pròxim exercici l'oficina Gestiona't incorpora un servei específic per a les pimes i comerços (Gestiona't Comerç). A més, té previst programar cada mes una xarrada sobre el mercat elèctric (Gestiona't Taller).

"Les dades del balanç del servei són altament positives, ja que revelen que, aplicant les condicions de contractació dels subministraments més adequades als nostres consums i necessitats, podem arribar a estalviar fins a un 20% del consum, aconseguint amb açò una notable disminució en les nostres factures", argumenta Escrig, que recorda que el servei, completament gratuït per al ciutadà, s'emmarca en les polítiques de suport a les famílies i lluita contra la pobresa energètica empreses pel departament de Serveis Socials.

El servei analitza de forma individualitzada la situació de cada veí que sol·licita una sessió, en la qual es contrasta la potència que necessita el seu habitatge amb la que té actualment contractada, i se li ofereix informació sobre les comercialitzadores existents i les tarifes contractades. Del conjunt dels estudis individuals realitzats en el segon semestre de 2015 es desprén que, en el cas de produir-se la reducció mitjana del 20% en el consum en cadascun d'aquests, podrien arribar a estalviar-se un total de 5.053 euros i evitar l'emissió a l'atmosfera de 7.000 kg de diòxid de carboni a l'any.

"Ara, vists els bons resultats obtinguts en l'assessorament a les llars, volem fer un pas més i ajudar també els nostres comerços a reduir la seua factura, per la qual cosa llancem un nou servei Gestiona't Comerç i contribuïm d'aquesta manera a afavorir l'economia local i combatre també així els efectes de la crisi a la nostra ciutat", avança Escrig. En aquest cas, el servei es prestarà els dijous de 10.00 a 14.00 hores i està orientat a aquelles pimes que tinguen contractes de tipus 2.0, 2.1 i 3.0 però inferiors a 43 kw, ja que es considera que un altre tipus de tarifes i contractes precisen d'estudis més detallats. Igual que en el Gestiona't per a les famílies, el programa del comerç requereix cita prèvia i l'aportació de l'última factura, així com el qüestionari sobre consums disponible en el web municipal emplenat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es