Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real accepta el repte de recollir fins al febrer 12 tones més de vidre que fa un any per a aconseguir un nou jardí

dilluns, 28 de desembre de 2015

Pobles Envidriables

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, ha acceptat el repte de la primera campanya Pobles Envidriables, impulsada per la Generalitat Valenciana i Ecovidrio.

La iniciativa proposa a la ciutat recollir durant els mesos de desembre, gener i febrer fins a 12.300 quilos més de vidre que en el mateix període de 2014 mitjançant els contenidors de reciclatge instal·lats en múltiples punts de tota la ciutat, amb l'objectiu d'entrar en un sorteig i aconseguir la instal·lació d'un nou parc completament gratis.

El regidor responsable de l'àrea, Josep Pasqual Sancho, ha anunciat que "des del passat 1 de desembre Vila-real participa en la campanya, en la qual competeix amb una vintena de municipis de la Comunitat, que optaran a alçar-se amb el premi".

"Evidentment, seria ideal aconseguir el parc Mr. Iglú que ofereix Ecovidrio, però el més important és superar-nos en quantitat de vidre recollit en els contenidors iglú verds, perquè serà sinònim que els ciutadans estan conscienciats de l'alta contaminació que suposa fabricar una ampolla o un pot de vidre, un material que pot tenir múltiples vides a través del reciclatge", indica l'edil. Per això, ha animat els veïns a participar activament, "especialment en aquestes dates, en les quals el consum augmenta", perquè cap residu vaja al contenidor equivocat, però també "en altres èpoques de l'any". "El medi ambient ens ho agrairà", apunta.

Per la seua banda, el gerent d'Ecovidrio a la zona de Llevant, Roberto Fuentes, ha explicat que la campanya repta una vintena de municipis a superar-se, en funció de les seues característiques, "mobilitzant i conscienciant els ciutadans".

En el cas de Vila-real, el repte que proposa Ecovidrio és recollir, durant els tres mesos de campanya, 12.300 quilos addicionals de vidre respecte al mateix període de l'exercici anterior.

La ciutat compta ja amb dos nous contenidors tipus iglú amb la imatge de la campanya a l'avinguda de Pius XII i a la Murà, tot i que es podrà fer ús de tots els instal·lats a la ciutat. Així mateix, els establiments hostalers de la ciutat que no disposen de carrets de suport de gran capacitat per a recollir més fàcilment els residus de vidre, podran sol·licitar-los a Ecovidrio a través de l'Ajuntament sense cap cost.

"A més del benefici mediambiental que obté la ciutat i la resta de la Comunitat, oferim un altre incentiu, com un parc infantil per al municipi guanyador del sorteig entre les poblacions que aconseguisquen superar el seu repte individual", afirma Fuentes.

En termes globals, el repte conjunt per a les 20 localitats participants en la campanya "suposa la suma de l'esforç de tots els pobles per a incrementar en 200 tones la recollida de vidre". A més de Vila-real, en la iniciativa competiran Xàtiva, Monòver, la Nucia, Sant Fulgenci, Borriana, Orpesa, Peníscola, Sogorb, Vinaròs, Benifaió, Canals, Cullera, Ontinyent, la Pobla de Vallbona, Sagunt, Silla, Torrent, Utiel i l'Alfàs del Pi, que en total sumen més de mig milió d'habitants.

L'1 de març començarà la valoració dels resultats obtinguts per a decidir quin municipi s'alça amb el premi. "Esperem que els vila-realencs es bolquen amb la campanya i facen d'aquesta una ciutat envidriable", conclou Sancho.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es