Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

El 'Tirorí' acompanyarà demà Ses Majestats durant la seua entrada a Vila-real entre espectacles, màgia i sorpreses

tornar Imprimir

dilluns, 4 de gener de 2016

Tradicions, Sala de premsa, Joventut

El 'Tirorí' acompanyarà demà Ses Majestats durant la seua entrada a Vila-real entre espectacles, màgia i sorpreses

El tradicional Tirorí, tirorí acompanyarà demà els Reis d'Orient durant la seua entrada triomfal a Vila-real, on participaran en la històrica cavalcada de Joventut Antoniana, que compleix 88 anys. La segona cavalcada més antiga de la Comunitat Valenciana i la primera amb finalitats solidàries ha estat reconeguda com a Festa d'Interés Turístic Provincial.

Un gran sèquit acompanyarà Ses Majestats durant tot el seu recorregut per la ciutat, en el qual no faltaran els espectacles de les companyies de teatre locals que, per segon any consecutiu, amenitzaran la desfilada. Enguany seran Scura Splats i La Fam les encarregades de posar el toc de màgia, llum, color i fantasia a l'esdeveniment, amb tot tipus de personatges de ficció creats exclusivament per a l'ocasió. Les carrosses dels reis, dromedaris gegants, xancuts i malabaristes completen la comitiva reial.

Ses Majestats arribaran al voltant de les 19.00 hores a la parròquia dels Franciscans, des d'on posaran rumb a l'Ajuntament, no sense abans recórrer les avingudes de Pius XII, la Murà i Francesc Tàrrega, i els carrers d'Ignasi Vergara, Polo de Bernabé, raval de Sant Pasqual i Major Sant Jaume. Una vegada allí, accediran al consistori, on seran rebuts per les autoritats locals, per a dirigir-se des de la balconada a la multitud de veïns congregats a la plaça Major. Unes pantalles gegants facilitaran el seguiment del multitudinari esdeveniment, on no faltarà una il·luminació especial i un castell de focs artificials per a finalitzar la nit màgica.

El regidor de Joventut, Xavier Ochando, ha animat els veïns a participar, ja que "es tracta d'una cavalcada única i històrica i que compta amb un important esforç per a la seua organització per part de Joventut Antoniana". "La desfilada ens acosta la il·lusió, la tradició i la solidaritat, ja que no cal oblidar que aquesta entitat realitza una gran labor social cada any, ajudant 80 famílies de la ciutat" incideix.

"Per això, i per l'efecte multiplicador d'aquesta iniciativa i d'aquest treball, la Regidoria de Joventut aporta cada any una subvenció que s'ha incrementat fins als 25.000 euros per a donar forma a aquesta impressionant celebració que fa més d'un any va ser declarada d'Interés Turístic Provincial, que compta amb una estàtua commemorativa realitzada pels joves i que només l'any passat va atraure 12.000 persones", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es