Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local impulsa una quinzena de campanyes preventives pròpies i en col·laboració amb altres cossos el 2015

dissabte, 9 de gener de 2016

La Policia Local de Vila-real ha impulsat, al llarg de tot l'any 2015, una quinzena de campanyes, tant pròpies com en col·laboració amb altres cossos de seguretat, amb l'objectiu de prevenir conductes incíviques i el consum i trànsit d'estupefaents, així com afavorir la seguretat dels ciutadans. 

Entre les campanyes pròpies destaquen el control del compliment dels horaris per a dipositar el fem o l'advertiment als ciclistes que la vorera és només per als vianants. Els agents també han dut a terme, en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit (DGT), iniciatives de control de l'ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció infantil en els vehicles, per a evitar conseqüències greus en cas d'accident, objectiu que també comparteix la campanya de revisió dels paràmetres de seguretat i les condicions en les quals circulen els vehicles, així com la de ITV. La Policia Local també ha realitzat controls puntuals de drogues i alcohol en la conducció, així com de velocitat, de l'ús del casc i del transport escolar i ha posat en marxa la proposta informativa denominada Circulant segur en rotondes. A elles se suma la campanya de Nadal, en la qual, a més de prevenir el consum d'alcohol i drogues, es revisa la seguretat en els comerços i en els joguets a la venda. La campanya de de prevenció de robatoris en el camp completa el balanç anual de la Policia Local. 

A més, el cos policial ha seguit desenvolupant durant el 2015 altres campanyes ja consolidades com els programes d'Educació viària, Convivència a les aules o la campanya Vila-real, neta de prejudicis, dirigida per la Unitat de Diversitat (Unidipol), la finalitat de la qual és l'estudi, anàlisi i eliminació de pintades racistes o xenòfobes a la via pública. 

Tampoc ha faltat la campanya de Prevenció de Consum d'Estupefaents (Precoes), dirigida per la Unitat Canina (Ucan), centrada en la prevenció del consum i tinença de drogues en els entorns dels centres educatius. En la mateixa línia, el projecte Policia d'Enllaç (Polen) s'ha centrat en la millora de les relacions entre els centres escolars i la Policia Local, gestionant de forma adequada els recursos policials per a la resolució de problemes en l'entorn escolar. 

El cos policial compta amb una planificació anual de totes les campanyes per a estructurar i repartir al llarg de tot l'any les diferents iniciatives. "Aquest tipus d'actuacions són molt importants per a prevenir conductes incíviques, informar i instruir els ciutadans, especialment a edats primerenques, per a evitar riscos i comportaments poc adequats, especialment al volant, però també als espais públics", indica el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es