Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Vila-real s'incorpora al pla contra la pobresa energètica de la Generalitat i reforça la lluita contra l'exclusió social

dilluns, 11 de gener de 2016

Que cap família de Vila-real es quede sense aigua o llum per no poder pagar la factura energètica. Amb aquest objectiu, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha remés aquest matí a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori la sol·licitud d'adhesió de l'Ajuntament als acords de col·laboració signats per la Generalitat amb les empreses subministradores per a evitar el tall del subministrament energètic a causa de la pobresa energètica. "Des de fa més de quatre anys, l'Ajuntament de Vila-real ha donat resposta a aquesta necessitat social com hem pogut, amb els nostres propis recursos; afortunadament, ara comptem amb un govern de la Generalitat que està al costat dels ajuntaments i ens ajuda en allò que realment importa, que són les persones", agrega Benlloch.

"Hem passat d'un Consell del que només podíem esperar deutes i d'haver de pagar fins i tot amb els nostres escassos recursos despeses que li haurien correspost a la Generalitat, a comptar amb un govern autonòmic que ens ajuda a rescatar persones i que en només sis mesos, a més, ja ens ha abonat 900.000 euros en ajudes socials que ens devia. Aquesta nova realitat no solament ens permet reforçar els nostres programes d'atenció social, com en aquest cas la lluita contra la pobresa energètica, sinó que fa possible redistribuir recursos per a atendre noves demandes de la ciutadania", argumenta l'alcalde. Benlloch recorda, a més, que Vila-real va ser la primera població a sumar-se a la xarxa d'ajudes contra la pobresa energètica, "amb prou faenes vam tenir notícia de la creació d'aquesta línia d'ajudes; el que fem ara és formalitzar l'adhesió, en els terminis que ha determinat la Generalitat". 

"Aquest programa d'ajudes, sobre la base de l'acord aconseguit per la Conselleria amb les empreses subministradores Endesa, Gas Natural Fenosa i Iberdrola, és un exemple més del canvi que estem vivint en la Generalitat Valenciana. En només sis mesos de govern, el nou Consell ha engegat mesures que demostren que en política tot és qüestió de prioritats: les d'aquest govern autonòmic i les de l'Ajuntament de Vila-real des de fa poc més de quatre anys estan clares, les persones", detalla Benlloch. En aquesta mateixa línia, l'alcalde s'ha referit a actuacions empreses pel Consell de Ximo Puig en els últims mesos, com la paralització de desnonaments a persones en risc d'exclusió, el programa #XarxaLlibres per a la gratuïtat dels llibres de text, l'eliminació del copagament farmacèutic i del copagament a la dependència en centres de dia o la recuperació de la sanitat pública universal. "Tan sols amb aquestes sis mesures, i amb tantes altres implementades des de la constitució del nou govern valencià, queda demostrat, amb fets, que han arribat nous temps i aire fresc a la nostra Comunitat i s'estan recuperant molts dels drets que el PP va retallar", conclou Benlloch.

El pla de lluita contra la pobresa energètica beneficiarà en tota la Comunitat unes 14.500 persones i consistirà en la concessió d'ajudes, en virtut de l'ordre de la Generalitat, a aquelles famílies detectades pels Serveis Socials Municipals que, per la seua situació d'extrema vulnerabilitat, no poden fer front a les despeses de llum, aigua i gas.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es