Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real reforça el pressupost de Serveis Socials en la seua aposta per les persones i per les polítiques inclusives

dimarts, 12 de gener de 2016

Sabina Escrig presenta els presupostos de Serveis Socials 2016

El pressupost de la Regidoria de Serveis Socials de Vila-real aposta, un any més, per les persones i les polítiques inclusives. La regidora responsable de l'àrea, Sabina Escrig, ha explicat que "a pesar que enguany el pressupost general del consistori ha descendit lleugerament, la Regidoria de Serveis Socials continua en la seua línia i ha blindat i reforçat, amb l'increment d'algunes partides, la consignació pressupostària de l'àrea, que ronda els 2,5 milions d'euros".

En aquest sentit, Escrig recorda que "és aquest equip de govern qui ha impulsat els convenis amb totes les entitats socials que treballen per a millorar la qualitat de vida de les persones, augmentant-los pràcticament tots els anys des de 2011, i incorporant noves associacions a la llista". Així, a Càritas (amb un acord de 21.000 euros), Acudim (20.000), Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer AFA (25.000), Fundació Primavera (20.000), Fundació Síndrome de Down (12.000), Sant Vicent de Paül (6.000), la PAH (6.000), de recent incorporació, i Creu Roja (50.000), se suma l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), amb 20.000 euros més.

Uns altres dels programes que es reforcen són Promou, així com el d'alimentació necessària, el menjador a l'Aplec d'Estiu per a garantir l'alimentació a tots els xiquets -amb o sense recursos- i que ha sigut pioner en crear noves edicions de l'Aplec a Nadal i també en temporada de Pasqua. "Es tracta de polítiques inclusives per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns, que és l'única cosa que ens preocupa", apunta Escrig, al mateix temps que destaca que "també ens hem sumat a la xarxa Stop Pobresa Energètica per a ajudar a aquelles famílies que no poden pagar l'habitatge o els subministraments, entre altres mesures, a través de la Conselleria, que ofereix ara més recursos dels quals es podran beneficiar els vila-realencs".

En aquesta línia, la regidora de Serveis Socials ha volgut destacar el paper de la Generalitat, que "afortunadament, ara sí es preocupa pels ciutadans, gràcies al nou govern, amb el qual Vila-real guanya en sanitat, en educació, en serveis socials i en altres àrees centrades exclusivament en el benestar de les persones", assenyala. "El fet de disposar del suport d'una Generalitat Valenciana més social implica poder garantir encara més que ningú quedarà desatés i que les arques municipals tindran un respir, ja que es reforça també la renda garantida de ciutadania i les ajudes a la dependència, entre unes altres", conclou l'edil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es