Inici -> Àrees -> Educació -> Aula Mentor -> Notícies

L'Ajuntament suma sinergies amb la Fundació Caixa Rural per a ampliar el programa formatiu pioner de l'Aula Mentor

dimecres, 13 de gener de 2016

Presentació del programa Aula Mentor en la Caixa Rural

L'Ajuntament de Vila-real i Fundació Caixa Rural, dins de la línia habitual de col·laboració entre ambdues institucions, han acordat la incorporació de l'entitat financera al projecte de formació a distància Aula Mentor. Així ho ha anunciat l'alcalde, José Benlloch, que ha indicat que d'aquesta manera, i "a causa del creixement del programa, Caixa Rural cedirà un aula d'informàtica amb 16 ordinadors, la qual cosa permetrà ampliar l'oferta de l'Aula Mentor a la ciutadania, tant en ordinadors com en horari". El servei, que fins ara s'oferia a l'Espai Jove, passarà al centre social de Caixa Rural, "un espai més cèntric, còmode i adaptat per a millorar en l'atenció als alumnes que cada dia s'incorporen", assenyala l'alcalde.

En aquest sentit, el primer edil ha agraït a l'entitat "la seua col·laboració habitual, especialment en tot allò relacionat amb la millora de la formació i la competitivitat dels nostres veïns", en la línia de l'aposta municipal per les marques de Ciutat de la Innovació i Educadora. "Vam ser pioners a impulsar un projecte únic i qui sembra arreplega", assegura Benlloch, que afegeix: "Vam voler caminar cap a una ciutat diferent, cap a una societat de futur i cap a una aposta pel talent i el coneixement i per fer les coses millor". "L'Aula Mentor va començar a l'Espai Jove el 2013 i només el 2015 va atraure prop de 400 persones, no només de Vila-real, sinó d'altres municipis de la comarca, interessats a seguir formant-se i obtenir oportunitats, especialment en aquesta societat canviant en la qual vivim", manifesta. 

En l'Aula Mentor se sumen altres iniciatives com la seu de la Plana de l'UJI, la UOC, la UNED amb els seus diversos programes i la Universitat Popular, entre d'altres, que "formen part de polítiques adreçades a les persones". Mesures d'un marcat calat social, segons Benlloch, qui afegeix que "els cursos de l'Aula Mentor tenen el preu mínim recomanat pel Ministeri, 48 euros. Així i tot, comptem amb un protocol perquè aquelles persones que tinguen dificultats per a pagar-ho compten amb ajudes", explica. 

"Els informes del Ministeri avalen el cas de Vila-real com una referència i per açò ara donem aquest impuls, fruit de la col·laboració pública i privada, perquè dins del marc del conveni que tenim amb Caixa Rural, es puga oferir un millor servei d'aquest potent instrument que no solament ha servit als ciutadans per a trobar noves oportunitats, per a incrementar el seu currículum, per a actualitzar-se i, fins i tot, socialitzar-se, sinó que ha servit per a posar Vila-real com un referent en la província encara més, ja que som una ciutat que ofereix múltiples serveis comarcals", indica. A més, Benlloch felicita Caixa Rural per sumar-se a la iniciativa i assenyala que "és molt important poder comptar amb una entitat financera forta, sanejada i tan social com aquesta. Un privilegi que poques ciutats tenen". 

Per la seua banda, el president de Caixa Rural, Enric Portalés, ha mostrat el compromís de l'entitat que dirigeix amb l'educació universal i la formació al llarg de la vida, "especialment en una època de crisi com la quel vivim". Portalés ha manifestat la seua satisfacció per poder seguir ocupant una posició capdavantera en el foment de l'educació gràcies a la col·laboració permanent amb l'Ajuntament. 

L'Aula Mentor és un programa de formació a distància del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport que ofereix formació oberta i flexible per a persones que desitgen millorar les seues competències professionals. Ofereix 137 cursos en més de 25 àrees formatives que tenen una durada de dos mesos i que acaben amb un examen presencial i l'homologació del Ministeri. Els alumnes que no poden seguir la formació des de casa, poden acudir, des d'ara, a la sala d'ordinadors de Caixa Rural, on a més de tenir tots els mitjans al seu abast, seguiran comptant amb un administrador de l'aula, que a més d'ajudar i resoldre dubtes, ofereix assessorament gratuït als usuaris.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del programa Aula Mentor en la Caixa Rural_2 Presentació del programa Aula Mentor en la Caixa Rural_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es