Inici -> Àrees -> Turisme  -> Notícies turisme

Vila-real rep el Premi Wikipaella i es posiciona en el sector per a obrir camí a la formació gastronòmica amb cursos i congressos

divendres, 15 de gener de 2016

Presentació del premi Wikipaella

L'Ajuntament de Vila-real rebrà el pròxim 18 de gener el distintiu de l'Associació sense ànim de lucre Wikipaella, entitat centrada en el coneixement i reconeixement de les "autèntiques" paelles i en el suport als restauradors que la preparen a la manera original. El guardó, en la concessió del qual ha estat treballant el Departament de Turisme, destaca "el treball realitzat en la difusió i promoció del tradicional plat a través del Concurs de paelles per a penyes que organitza cada any la Comissió de Penyes des de 1979. 

Així ho ha anunciat l'alcalde, José Benlloch, acompanyat pel soci d'honor de Wikipaella, Hèctor Molina; el president de l'Associació Gastronòmica i Cultural de Vila-real, Ximo Abril, i el cuiner Pepe Cabanes, el Dimoni, Cullera de Fusta de Wikipaella. Benlloch ha assenyalat que aquest premi serveix per a reconéixer, "no solament la visibilització de la paella en la ciutat com a part de la nostra cultura, sinó per a valorar l'excel·lent treball i col·laboració que sempre han brindat a Vila-real tant l'Associació Gastronòmica com els negocis locals de restauració, que s'han sabut adaptar a les noves circumstàncies, innovant i potenciant la cultura de la gastronomia i que aposten pel producte de quilòmetre 0, ajudant l'agricultura local". 

Per això, Benlloch ha mostrat el seu suport a un sector "tan important per a Vila-real, especialment per a seguir creant la nostra marca de Ciutat de Congressos, Festivals i Esdeveniments". En aquest sentit, ha apostat per l'impuls de la formació en l'àrea, amb una escola d'hostaleria que "podria contribuir al foment d'un sector que està de moda i que genera economia i oportunitats". "Oferir formació homologada en hostaleria podria potenciar la nostra ciutat, ja siga amb ajuda pública o en col·laboració amb algun ens privat", explica. "Hem d'explorar qualsevol possibilitat i apostar pels congressos i la formació de professionals; tenim infraestructura, personal i espais per a realitzar les classes teòriques i pràctiques, fins i tot en col·laboració amb els propis restaurants. Per això, aquest premi ens ajuda a seguir creant marca", indica.

Per la seua banda, Molina ha assenyalat que "s'estan fent bé les coses" i ha destacat que "la ciutat ha d'obrir aquest ventall que es presenta amb oportunitats il·limitades", al mateix temps que ha posat l'accent en la importància de mantenir "les nostres tradicions i costums culinàries, com en aquest cas, la paella". En aquesta línia, Benlloch afegeix que "Vila-real és un poble que innova sense oblidar les seues tradicions". A més, l'alcalde ha felicitat el Dimoni per haver obtingut fa un any la Cullera de Fusta de Wikipaella, "un prestigiós guardó que posa en valor la fonamental tasca que persones com ell realitzen, generant economia en la ciutat i, més important encara, transmetent la tradició de l'elaboració de la paella a altres generacions, dotant de continuïtat a aquest plat, igual que l'Associació Gastronòmica". 

Tant Pepe Cabanes com Ximo Abril han afirmat que "arròs amb coses no és paella" i han destacat la importància de "defensar els nostres ingredients i respectar les normes de cada província a l'hora de cuinar, encara que cadascú pose el seu toc personal".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es