Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Benlloch firma un paquet social de 120.000 euros per a abonar les subvencions a entitats i associacions de Vila-real

dissabte, 16 de gener de 2016

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat aquesta setmana l'abonament de més de 120.000 euros en ajudes destinades a entitats socials i veïnals, a més del conveni que fa possible els descomptes de pensionistes i jubilats del Villarreal CF. Les ajudes beneficiaran un total 23 associacions i entitats de la ciutat.

"La modificació de la normativa per a la concessió de subvencions i les despeses sobrevingudes a les quals hem hagut de fer front el 2015, amb noves sentències i empastres de l'última legislatura del Partit Popular, el sobrecost del tractament dels residus, la paga extra dels funcionaris de 2012 o el programa #XarxaLlibres, han dificultat molt la concessió d'aquestes ajudes", lamenta Benlloch. "Però donar suport a les nostres entitats socials i veïnals", afegeix l'alcalde, "és, per a l'equip de govern, una prioritat. Per això, amb la liquidació del pressupost anterior, només hem tingut possibilitat, hem volgut destinar aquests 120.000 euros per a atendre les necessitats i posar-nos al dia amb les nostres associacions", explica Benlloch. 

En concret, s'han abonat 123.958 euros, que correspon al 80% de les subvencions a entitats socials, 60% de les ajudes a associacions de veïns i convenis. La resta fins a arribar al 100% de les quantitats subvencionades s'abonarà, tal com estableix la normativa, a la justificació de les subvencions. 

Les associacions Afervil, La Milagrosa, Alcohòlics Rehabilitats, El Prado, La Murà, Associació Espanyola contra el Càncer, CASDA, l'Associació de Voluntaris d'Acolliment Familiar, ASPAS, Fundació d'Alzheimer, Associació de Lluita contra les Malalties Renals i Tot Social són les entitats beneficiàries dels 40.000 euros abonats en ajudes socials. Per la seua banda, les associacions ciutadanes La Soledat, Cervantes, Hospital, Progrés, La Sénia, Sant Ferran, Botànic Calduch, El Pilar, Sagrat Cor de Jesús i Nou Crist del Calvari rebran l'abonament de 20.358 euros. El paquet de suport social signat aquesta mateixa setmana es completa amb els 12.000 euros del conveni amb la Fundació Síndrome de Down i els 51.600 euros de les ajudes a pensionistes i jubilats per als descomptes de futbol del Villarreal CF.

"Només hem pogut, hem decidit abonar aquest paquet d'ajudes per a seguir reforçant el nostre compromís i col·laboració amb les entitats ciutadanes i socials, col·lectius que realitzen una importantíssima tasca en els seus respectius àmbits, ja siga en la dinamització dels barris com en l'atenció a necessitats específiques de la població", argumenta l'alcalde. Benlloch recorda també que aquestes ajudes se sumen als diferents convenis amb entitats que signa anualment el consistori, acords que, des de l'any 2011, "s'han multiplicat per quatre".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es