Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

El II Congrés Iberoamericà de Mediació Policial impulsa les marques de ciutat i posiciona Vila-real com a referent

dimecres, 20 de gener de 2016

Presentació del II Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

El II Congrés Iberoamericà de Mediació Policial i quart d'abast nacional seguirà impulsant les marques de la ciutat i posicionant Vila-real com a referent en l'àmbit de la mediació en l'esfera internacional. L'alcalde, José Benlloch, acompanyat de l'intendent en cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, i la inspectora del cos, Rosana Gallardo, ha presentat la nova edició del certamen, que compta amb la col·laboració de la Càtedra de Mediació Policial de l'UJI i que reunirà a la ciutat una trentena de ponents de reconegut prestigi de l'àmbit policial, universitari i judicial entre els dies 13 i 15 d'abril. 

Benlloch ha recordat que la Unitat de Mediació Policial va nàixer fa 12 anys de forma pionera, "amb recursos mínims i amb tan sol tres policies que, lluny de quedar-se amb els braços creuats i seguir fent el de sempre, van voler apostar per créixer i innovar". "Ara ens trobem ací, recollint els fruits d'allò que es va sembrar en el seu moment", assenyala.

"Les jornades de mediació policial que la nostra ciutat acull s'han convertit en un referent per a molts cossos de tot l'Estat, però des de fa dos anys, també ho són per a les autoritats de l'altre costat de l'Atlàntic", assenyala Benlloch, que apunta que "gràcies a aquest esdeveniment, no només atraiem grans ponents i experts, sinó que generem economia". Així, el I Congrés Iberoamericà, que es va celebrar el 2014, va suposar un benefici econòmic de tres euros per cada euro invertit, segons un estudi de l'UJI, que va demostrar que "els 30.250 euros invertits per l'organització es van transformar finalment en 89.950 entre beneficis generats i creació d'ocupació". 

L'alcalde s'ha mostrat orgullós de comptar amb un cos de Policia "emprenedor, que cerca seguir evolucionant i que contribueix a potenciar les marques de ciutat". En aquest sentit, destaca que "el congrés impulsa les marques de Ciutat de la Ciència i la Innovació; Ciutat de Congressos, així com les marques de Ciutat Educadora i universitària, ja que impliquen compartir amb el món coneixements".

En aquesta línia, l'intendent Nieto ha posat l'accent en la necessitat de cercar i utilitzar nous mecanismes i instruments adaptats al futur per a garantir la convivència des d'un punt de vista interdisciplinari, però sempre mantenint el lema que fins ara ha regit en el cos policial, Una altra forma de fer Policia. La inspectora Gallardo, per la seua banda, ha destacat la "internacionalització aconseguida pel model de mediació policial de la ciutat, amb la participació en ponències a tot el món", així com el nivell dels ponents convidats al congrés.

Així, la convenció comptarà amb convidats com el pare Ángel, de Missatgers de la Pau; l'expert M. Fernando Montiel, arribat de Mèxic; l'exdefensor del poble d'Argentina Alejandro M. Nat; l'inspector general Willington Zambrano de la Policia Nacional de Panamà; o la directora de la Càtedra de Mediació Policial, Carmen Lázaro. També està prevista la compareixença de l'activista senegalés de Drets Humans Mamadou Dia; l'esportista paralímpic Vicente Arzo; els experts en coaching Javier Torregrosa i Nacho Cobaleda; o el coronel William Antonio Díaz i el tinent coronel Yed Milton López de la Policia de Colòmbia; així com el tinent primer Paulo Henrique da Silva, de Brasil. El major general Jorge Hernando; el fiscal cap provincial de Castelló, José Luis Cuesta, i el Premi Nobel de la Pau alternatiu Johan Galtung, completen un cartell al qual se sumaran altres experts de diversos cossos i sectors, en un esdeveniment que comptarà amb taules redones, el lliurament del Premi Josep Redorta, així com l'homenatge a Ulisses Pittí, mort fa un any, entre altres esdeveniments, al llarg de tres dies. 

El període d'inscripcions s'obri demà, coincidint amb el Dia Internacional de la Mediació, de forma gratuïta i a través de l'adreça electrònica policia.vr@gmail.com.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es