Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

L'oficial de la Policia Local Adrián Hierro, guardonat amb l'accèssit del Premi jurídic Melchor Almagro 2015

diumenge, 24 de gener de 2016

L'oficial de la Policia Local Adrián Hierro Batalla ha sigut guardonat amb l'accèssit del Premi jurídic Melchor Almagro 2015, convocat per la Facultat de Dret de la Universitat de Granada, pel seu treball final per al Màster en Sistema de Justícia Penal titulat Principio de oportunidad-Principio de necesidad. Efectos y problemas jurídicos del acuerdo reparador en el ámbito de la mediación penal.

La recerca de Hierro reflexiona sobre la necessitat d'incorporar al nostre ordenament jurídic criteris d'oportunitat que permeten adequar la resposta penal a les circumstàncies del fet, de la víctima i del victimari, i impulsar la responsabilització pel dany causat i la seua restauració completa aconseguida per via de la mediació penal, amb caràcter general i en particular per la realitzada per policies.

Així mateix, el treball aborda aquelles qüestions que més debat generen entre els funcionaris policials en l'àmbit de la mediació penal i la seua aportació com a complement de l'activitat judicial en la cerca de solucions no adversarials que recuperen la convivència entre els contendents.

El Premi Melchor Almagro de la Universitat de Granada és un reconeixement públic que segueix als premis de certàmens científics.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es