Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formació -> Notícies sobre cursos i tallers
dimecres, 27 de gener de 2016
L'Escola Municipal de Teatre i Arts de Carrer (EMTAC) ha obert de nou les portes en una quarta edició que ja compta amb 80 alumnes i que promet garantir l'impuls i la pervivència d'aquesta disciplina artística que ha fet de Vila-real "una de les ciutats del país amb més companyies de teatre per metre quadrat". El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, i el nou director de l'EMTAC, Sergio Heredia, han presentat el nou curs de l'escola, que es va iniciar fa pocs dies, i que "malgrat haver començat en el mes de gener, està sent tot un èxit".
"Una ciutat com Vila-real, amant del teatre i que compta amb un dels festivals de teatre de carrer més antics i únic de la zona com és el FITCarrer, no podia més que sentir-se orgullosa de l'EMTAC", assenyala Pérez. L'edil recorda que la gestió de l'EMTAC ha estat adjudicada a la companyia local La Fam, després de traure a licitació pública el contracte "en honor a la transparència, que és com ens agrada treballar a aquest equip de govern".
Així, després de la posada en marxa en un mes "poc habitual", el curs ha començat "amb un nombrós contingent d'alumnes que, fins i tot abans de fer públics els horaris i dates de matriculació, s'han interessat per la iniciativa", assenyala Pérez, que s'ha mostrat convençut que "la participació anirà a més en pròximes edicions".
"L'educació no hauria d'estar basada únicament en l'adquisició de coneixements tradicionals, sinó en les emocions", expressa l'edil, al mateix temps que assegura que "en el teatre totes les persones poden expressar les seues inquietuds artístiques, els seus sentiments, trencar la barrera de les pors i socialitzar-se, per la qual cosa estem d'enhorabona en comptar amb una nova companyia al capdavant de l'escola, que a més de joventut, porta aire fresc i donarà un impuls a aquesta disciplina artística tan destacada".
Per la seua banda, el director de l'EMTAC i director de La FAm Cia de Teatre s'ha mostrat satisfet per l'alta taxa d'inscripció, amb un total de 80 alumnes distribuïts en tres grups: infantil, juvenil i adults. Per al primer, les classes s'ofereixen en dissabte, mentre que per a joves i adults (amb nivells 1 i 2), es distribueixen de dilluns a divendres a la vesprada. Així mateix, s'ha creat un grup de creació, que equivaldria al tercer nivell, pensat expressament "perquè isca de l'EMTAC un grup satèl·lit de creació escènica, centrat a preparar muntatges de peces i fer exhibicions en altres festivals i mostres o en intercanvis d'escoles".
La iniciativa compta amb altres dos professors, a més d'Heredia, que són Jordi Collado, que al seu torn és cap d'estudis, i Fanfi García, que imparteix classes a infantil i juvenil. Per a dur a terme les sessions amb major comoditat, la nova direcció ha realitzat una xicoteta reordenació i adaptació del local, amb la incorporació d'una caixa negra amb escenari i telons perquè "els alumnes sempre senten que estan en un autèntic teatre", així com amb la instal·lació de parquet en una aula gegant de 100 metres quadrats "perquè practiquen directament descalços en contacte amb el terra". "L'objectiu és formar futurs actors i crear un planter d'amants del teatre que, des de ben menuts, s'involucren en el món de les arts escèniques i aconseguir que cada dia hi haja més afició per aquest sector tan destacat a Vila-real", conclou Heredia.
Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es