Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

El programa Euglia apropa a Vila-real els beneficis de l'estimulació cerebral a través d'una conferència

tornar Imprimir

dijous, 28 de gener de 2016

Inclusió social, Salut, Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa, Sanitat

Xarrada del programa Euglia_1

El programa Euglia apropa a Vila-real els beneficis de l'estimulació cerebral a través d'una conferència

El professor de Neurologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i director de l'Escola de Patologia del Llenguatge de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el doctor Josep M. Vendrell, ha impartit aquesta vesprada la conferencia "Cervell, ment i benestar personal". La xarrada forma part del programa Euglia, impulsat per les regidories de Sanitat, Inclusió Social i Cooperació i dirigit a la prevenció i rehabilitació de persones amb lesions cerebrals, malalties neurodegeneratives que cursen amb demència, població infantil amb problemes d'aprenentatge o de desenvolupament i a persones interessades en la prevenció i el manteniment funcional. 

El programa, que ja va realitzar una prova pilot amb un grup de persones entre els mesos de gener i març de 2015, amb resultats molt positius, segons el doctor Vendrell, va obrir un nou curs al novembre, que es desenvoluparà fins a juny i en el qual participen una vintena d'alumnes, que aprenen a estimular i exercitar les funcions cerebrals superiors com l'atenció, la memòria, el llenguatge, el raonament i el càlcul. 

La xarrada ha estat dirigida a tots els veïns, especialment a aquells interessats en la matèria. "El programa Euglia no és un simple curs de memòria, és molt més", explica la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, que assegura que "el programa permet mantenir tot el nostre mapa cerebral en moviment i estimulat i ajuda a rehabilitar en els casos que és necessari". Així mateix, afirma que "realitzar gimnàstica cerebral permet mantenir una qualitat de vida satisfactòria, cosa que es tornarà a posar de manifest en la xarrada".

Galeria multimèdia

Imatges

Xarrada del programa Euglia_3 Xarrada del programa Euglia_2 Xarrada del programa Euglia
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es