Inici -> Ŕrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real assisteix a una nova sessió de Xarxa 50.000 per a exportar el seu model de transparčncia i participació ciutadana

dimecres, 3 de febrer de 2016

Reunió de la Xarxa 50.000

Vila-real torna a estar representada en la segona sessió del projecte Xarxa 50.000, de la Conselleria de Transparčncia, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, una trobada en la qual els regidors de Transparčncia i Participació Ciutadana han acudit a exposar l'experičncia de la ciutat, referent en ambdues matčries, per a donar a conéixer les seues polítiques i analitzar el nivell d'implantació a la ciutat.

La reunió es produeix després d'una primera trobada, el passat mes d'octubre a Castelló, en la qual la Conselleria va rebre informació de primera mŕ sobre les iniciatives que cada municipi impulsa per a fomentar tant la transparčncia com la participació ciutadana. Així, en aquesta segona cita, els regidors d'ambdues ŕrees, Álvaro Escorihuela i Xavier Ochando, han lliurat a l'Administració autonňmica, representada per la secretŕria autonňmica de l'ŕrea, Zulima Pérez, i per la directora general de Transparčncia i Participació, Aitana Mas, un informe en el qual s'inclouen, de manera detallada, els programes i serveis implantats a la ciutat per a complir aquests objectius.

La reunió ha servit per a donar a conéixer als municipis el nou portal de Transparčncia de la Generalitat i els resultats de l'observatori de la transparčncia municipal, a més de posar en comú les experičncies dels municipis participants. En aquest sentit, tant Escorihuela com Ochando han explicat que la cita "ha sigut molt profitosa i molt interessant, ja que sempre aprenem algun punt nou que es pot aplicar en aquestes dues ŕrees en les quals volem seguir aprofundint".

"La sessió ha sigut realment útil, ja que ha servit per a posar en comú múltiples experičncies i també hem comprovat que Vila-real estŕ fent bé els deures", explica Ochando". Per la seua banda, Escorihuela detalla: "Hem tornat a parlar sobre l'evolució de la transparčncia en els últims anys a Vila-real, que ha anat en augment. Ara hem d'avaluar la nostra situació tenint en compte la nova llei autonňmica, encara que Vila-real es troba molt avançada en tots els punts, ja que portem diversos anys d'avantatge, treballant, fins i tot, amb una regidoria prňpia".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es