Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real duplica efectius contra la violència de gènere amb la incorporació de dos agents de la Policia Local al sistema nacional de seguiment i atenció a les víctimes

dimarts, 9 de febrer de 2016

Javier Serralvo i Anna Vicens presenten el protocol de seguiment a víctimes de la violència de gènere

L'Ajuntament de Vila-real i el Ministeri de l'Interior signaran la setmana que ve un conveni de col·laboració pel qual la Policia Local s'incorporarà al Sistema de Seguiment Integral dels Casos de Violència de Gènere (Viogen), en coordinació amb la Unitat de Prevenció, Assistència i Protecció (UPAP) del Cos Nacional de Policia, per tal de reforçar els esforços en la lluita contra la violència de gènere. Així ho han anunciat els regidors de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, i Igualtat, Anna Vicens, que han indicat que "es tracta d'un acord positiu per a frenar aquest problema que no para d'augmentar". 

D'aquesta manera, l'acord posarà el punt final a més d'un any de converses que han derivat en l'elaboració d'un protocol per a la col·laboració de tots dos cossos en l'atenció i seguiment continu a les víctimes de la violència de gènere, la qual cosa permetrà duplicar els efectius. "Ha sigut un any de treball en el qual han col·laborat des de la Policia Local fins a la Regidoria d'Igualtat, passant per la Policia Nacional, la Subdelegació del Govern, la Conselleria de Sanitat i els Centres Dona 24 hores i les Cases d'Acollida, així com l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte", explica Serralvo. 

"La incorporació de dos agents de la Policia Local, un home i una dona, formats en la matèria, servirà per a ajudar en la lluita contra aquesta problemàtica i millorarà la forma de seguir cada cas", agrega el regidor, ja que "cada policia disposarà d'un telèfon d'atenció 24 hores per a comunicar-se de forma personalitzada amb les denunciants que els siguen assignades". Així mateix, el protocol també compta amb un sistema d'identificació del possible agressor que facilita a l'instant totes les seues dades i antecedents. 

La regidora d'Igualtat, Anna Vicens, destaca que "estem orgullosos pel que aquest acord suposarà, ja que implica una atenció més directa i personalitzada i un acompanyament a les víctimes fins al final del procés". A més, recorda que "des de la Casa de la Dona ja es treballa des de fa temps en programes d'atenció i integració de dones víctimes de la violència de gènere, que expliquen també amb tallers de reinserció i amb tot tipus de facilitats a l'hora de gestionar ajudes i tot el que necessiten". 

"Cal reconéixer la gran tasca que exerceix la Policia Nacional en la lluita contra la violència de gènere", afirma Serralvo, que afegeix que "ara podrà comptar amb dos companys més que permetran oferir un servei millor". I és que, tal com apunta l'edil "l'Administració no pot estar amb els braços plegats davant d'aquest tema, perquè mai seran suficients els esforços que realitzem". "Solidaritzar-nos amb un minut de silenci pot servir per a fer prendre consciència a la ciutadania, però no és suficient, perquè a qui cal conscienciar és al maltractador i ens preocupa veure com cada vegada hi ha més casos i comprovar que no hi ha un perfil definit, ja que ocorre en totes les edats i, per desgràcia, també en els més joves", agrega.

Tant Serralvo com Vicens destaquen l'"aposta d'aquest Ajuntament per treballar de forma transversal, implicant ambdues regidories, perquè junts podrem mostrar la nostra tolerància zero al maltractament i combatre aquest problema".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es