Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Vila-real impulsa l'autogestió de la programació juvenil juntament amb la Federació Valenciana de Cases de la Joventut

dilluns, 22 de febrer de 2016

Presentació del conveni amb la Federació de Cases de la Joventut

La Regidoria de Joventut seguirà impulsant una de les principals bases que han convertit Vila-real en un referent provincial en polítiques juvenils, com és l'autogestió de les activitats pensades per als joves. Així ho ha anunciat el regidor de Joventut, Xavier Ochando, qui ha informat de la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament de Vila-real i la Federació Valenciana de Cases de la Joventut amb l'objectiu "d'avançar" en aquesta matèria. 

"Es tracta de fer un pas més per a mantenir el nostre lema, que és que els joves siguen els protagonistes", indica Ochando, qui ha comparegut amb el vicepresident de la Federació Valenciana de Cases de la Joventut i president de la Federació de Cases de la Joventut de Castelló, Noel Tomás, i l'animador juvenil de l'ens a Benicàssim, Ricardo Charco. El principal objectiu de l'acord aconseguit és, precisament, potenciar l'autogestió de la programació per part de la joventut. "Des que em vaig fer càrrec de l'àrea el 2011", explica Ochando, "hem fet front a diferents reptes d'una regidoria que des de sempre havia tingut nombroses mancances, dotant-la d'una programació estable per a la qual ens vam proposar quatre pilars fonamentals: la formació per a l'ocupació, la inclusió, donar veu als joves i l'autogestió de les activitats". 

L'acord signat preveu l'entrada als instituts a través de tallers des de 1r de l'ESO fins a 2n de batxillerat per a treballar valors com la participació, la consciència crítica, la convivència i la responsabilitat que, al seu torn, permetran detectar les necessitats, preocupacions, inquietuds i interessos dels alumnes. Amb les dades recopilades, en una segona fase s'elaborarà un estudi de participació i implicació dels joves en la societat, que comptarà amb una primera recollida d'informació a través d'enquestes als alumnes dels centres educatius. També s'editarà material gràfic per a difondre la informació i es realitzaran reunions explicatives i un acte de presentació oficial per a donar a conéixer els resultats obtinguts. El programa es completa amb reunions amb joves dels instituts per a impulsar dinàmiques i accions concretes de voluntariat. 

"L'Estudi de Participació de la Joventut servirà per a obtenir unes dades que marcaran les futures línies d'actuació del treball amb els joves del municipi", indica Ochando, qui destaca que "l'estudi ens portarà a una tercera fase on podrem valorar els resultats i no solament detectar l'impacte de les polítiques juvenils i les necessitats actuals dels joves de Vila-real, sinó també contactar amb aquells més actius i participatius per a arribar a l'últim pas, que seria l'autogestió de la programació de la Regidoria de Joventut per part dels joves". 

Ochando recorda que el 2011 ja es va realitzar una primera enquesta per a detectar les necessitats de la joventut i aplicar polítiques fetes a la seua mida. "Esperem que el treball que hem fet incitant els joves a passar d'espectadors a programadors es puga potenciar, donar-li una metodologia i, sobretot, proporcionar-li contacte amb un banc de recursos i associacions que realitzen activitats de manera independent també fora de Vila-real gràcies a aquest conveni", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es