Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

El sector agrari debat a Vila-real l'impuls a la producció ecològica a través del primer pla autonòmic

dijous, 25 de febrer de 2016

Presentació del I Pla de producció ecològica_2

El tinent d'alcalde de Vila-real Pasqual Batalla i el regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, han acompanyat aquest matí la directora general de Desenvolupament Rural i PAC, M. Teresa Cháfer, i el president del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat (CAECV), José Antonio Rico, en la presentació del primer Pla Valencià de Producció Ecològica, document que s'està sotmetent ara a un procés de participació. Amb l'objectiu de debatre i treballar en la proposta del pla, s'han donat cita a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural representants del sector agrari de la província.

Batalla ha agraït a la Generalitat haver escollit la ciutat de Vila-real per a obrir aquest procés participatiu i presentar el pla, que persegueix l'impuls de la producció agrària ecològica com a sector de futur. El consum responsable, l'impuls a la producció o la transformació i comercialització d'aliments ecològics són les principals línies de treball plantejades en el document; un pla que, afirma Rico, "el sector ha reclamat durant molts anys". "Tots els agents de la producció agrària estaran implicats en l'elaboració d'un pla que el sector acull amb molta il·lusió i que suposarà desenvolupar la producció ecològica, un àmbit en creixement però que necessitava el suport institucional que fins ara ens ha faltat", assenyala el representant del Comité d'Agricultura Ecològica.

Per la seua banda, el tinent d'alcalde de Vila-real ha volgut posar l'accent en algunes de les accions realitzades en els últims anys per a l'impuls del sector a la ciutat, com la creació dels horts urbans, el projecte d'horts escolars, el mercat de productors locals o el projecte de quilòmetre 0, en col·laboració amb els municipis del consorci. "A Vila-real comptem amb un sector agrari molt potent i amb importants iniciatives enfocades a aquest àmbit que, sens dubte, aquest pla autonòmic ens permetrà potenciar", conclou Batalla.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del I Pla de producció ecològica Presentació del I Pla de producció ecològica_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es