Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil participa en la XV Jornada de portes obertes sobre emergències i seguretat pública de Borriana

dimecres, 2 de març de 2016

Tallers de Protecció Civil_1

El Servei Municipal i l'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil de Vila-real han participat en la XV Jornada de portes obertes sobre emergències i seguretat pública que s'ha celebrat a Borriana, on han realitzat tallers pràctics per a ensenyar a la població com i quan s'ha d'actuar en cas de trobar una persona amb necessitats sanitàries al carrer. Els membres d'aquest cos han participat en quatre tallers amb les sigles PAS, PLS, RCP i OVACE. 

El primer d'ells (PAS, protegir, alertar, socórrer) ensenya a actuar amb rapidesa en el moment en el qual trobem la víctima. Protegir-la, fer una anàlisi dels riscos del lloc per al rescatador i la persona que necessita auxili i per als que puguen acudir és una de les premisses mostrades. A més, se'ls ha ensenyat a alertar i demanar socors i a detectar les necessitats que tindran els cossos de seguretat en arribar a l'escenari de l'accident i a mantenir la zona segura i ajudar en la mesura que siga possible. També han realitzat pràctiques amb un maniquí per a aprendre a realitzar la maniobra d'obertura aèria. 

D'altra banda, el taller PLS ha servit per a mostrar com és la posició lateral de seguretat, quan i per què utilitzar-la i com fer-ho i també quines tècniques són les més indicades depenent del pes de la persona en qüestió, de manera que, fins i tot xiquets xicotets puguen col·locar els seus pares en aquesta posició si ho necessiten. El tercer taller, RCP, ha ensenyat les maniobres de ressuscitació cardiopulmonar amb quatre maniquins de diferents grandàries, tres troncs per a les pràctiques i un bebé per a conéixer les diferències segons la grandària. Finalment, el taller OVACE (obstrucció de via aèria per cos estrany) ha donat les pautes a seguir amb una persona que s'ha entravessat, arribant a mostrar la maniobra de Heimlich (per a casos d'obstrucció completa) amb un maniquí molt realista en el qual els assistents han pogut practicar les compressions precises. 

Un total de 12 voluntaris de Vila-real han participat en els tallers, sota la supervisió dels tres funcionaris del Servei Municipal de Protecció Civil. La iniciativa ha comptat amb un total de 117 participants, el més jove de 3 anys i el més major de 56, que han pogut conéixer de més a prop totes aquestes pràctiques a través de les diverses activitats, participant, fins i tot, famílies senceres interessades en la matèria. 

A Vila-real, aquest tipus de tallers es presten habitualment als centres escolars que ho sol·liciten mitjançant un formulari que es lliura al Registre d'Entrada de l'Ajuntament.

Galeria multimèdia

Imatges

Tallers de Protecció Civil_3 Tallers de Protecció Civil_2 Tallers de Protecció Civil
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es