Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real redefineix i potencia els espais de les festes amb el trasllat de la Fira de la Tapa al costat del recinte de la vila

tornar Imprimir

divendres, 11 de març de 2016

Junta de Festes, Festes, Sala de premsa

Presentació dels espais de la festa de 2016

Vila-real redefineix i potencia els espais de les festes amb el trasllat de la Fira de la Tapa al costat del recinte de la vila

Les festes de Vila-real redefineixen els seus espais per a potenciar la festa i garantir tant la facilitat d'accés als recintes com el descans dels veïns. Amb aquest objectiu, els festejos patronals s'estructuraran en tres espais principals: el Recinte de la Marxa, que es manté al pàrquing de l'avinguda d'Europa; la Fira de la Tapa, que es trasllada al carrer de l'Hospital, al costat del recinte del bou; i la fira d'atraccions, que se situarà al jardí de Jaume I, en el solar que deixa lliure el trasllat de la Tapa. 

El regidor de Festes, Javier Serralvo, acompanyat del president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i el president de la Comissió de Penyes, Juanjo García, ha donat a conéixer aquest matí les principals novetats de la reestructuració dels espais festius, que es completen amb les lones de l'avinguda de la Murà, el Centre de Congressos, Fires i Trobades o les places Major i del Llaurador, entre altres punts de la ciutat. "D'aquesta manera, estructurem la festa en diversos espais per a potenciar-los com a punts de trobada de les penyes, dels veïns i visitants", argumenta Serralvo.

Una de les principals novetats està en la Fira de la Tapa, un recinte promogut per la Comissió de Penyes que canvia d'ubicació per a "recuperar l'essència d'una iniciativa que ha funcionat molt bé, però que en els últims anys havia perdut empenta", assenyala el president dels penyistes. Amb aquest objectiu, el recinte de la Tapa se situarà al carrer de l'Hospital, entre el Barranquet i el carrer de Pere Dahera, en un envelat d'uns 250 metres quadrats. "Hem barallat diferents ubicacions i finalment s'ha decidit portar la tapa prop de la vila, ja que els actes taurins sempre mobilitzen més gent", agrega García. La idea de les penyes és treballar amb quatre hostalers i "recuperar els menjars tradicionals i l'essència del que ha sigut la Fira de la Tapa alguns anys enrere".

Aquest canvi d'ubicació allibera el solar al costat del jardí de Jaume I, que serà ocupat per la fira d'atraccions. "Hem parlat amb els firaires i estan d'acord en aquesta nova situació, més pròxima als principals punts d'activitats de les festes", assenyala Serralvo, qui destaca que tots els canvis "s'han fet des del consens" entre totes les parts implicades. 

L'últim dels espais de referència en les festes patronals serà el Recinte de la Marxa, que enguany serà gestionat de manera més directa per la Junta de Festes. "El recinte comptarà amb quatre llocs d'hostaleria i es mantindrà en la mateixa ubicació, en l'aparcament enfront del Palau de Justícia", assenyala Colás, qui avança que, una vegada adjudicats els llocs, començarà a dissenyar-se la programació d'activitats en l'espai, amb l'objectiu de seguir potenciant-lo com "un punt de trobada on continuar la festa sense molestar els veïns". "En definitiva, amb aquests canvis tractem que la Fira de la Tapa torne a ser el que era i donar-li un nou impuls als diferents espais de les festes perquè els nostres festejos patronals guanyen en dinamisme i activitat, conciliant en tot moment la diversió amb el dret al descans", conclou Serralvo.

Galeria multimèdia

Imatges

Plànol dels espais de la festa de Sant Pasqual 2016
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es