Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Agricultura adjudica nou parcel·les més dels horts urbans després d'augmentar el nombre de solars

dimecres, 16 de març de 2016

Adjudicació d'horts urbans

Els horts urbans Fila 13 han efectuat el sorteig, adjudicació i repartiment de nou parcel·les, després de la modificació que ha permés augmentar a 42 els terrenys disponibles. El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, ha acompanyat els beneficiaris dels solars en aquesta primera jornada, en la qual el departament els ha traslladat també l'ordenança i la normativa de funcionament. 

"Els horts urbans funcionen molt bé, per això hi ha una alta demanda d'espais per a conrear, que ens va portar a modificar l'ordenança per a aconseguir més parcel·les en el recinte, de manera que després de la redistribució hem passat de 32 a 42 solars, d'entre 35 i 42 metres quadrats", explica Sancho. La reparcel·lació ha permés també disposar d'una zona per a ús docent de 40 metres per part de l'Ajuntament, amb l'objectiu que aquest terreny puga utilitzar-se per a programes d'orientació i inserció social, i també s'han creat tres espais de 73 metres perquè associacions sense ànim de lucre puguen desenvolupar activitats de tipus terapèutic, pedagògic o relacionats amb l'alimentació i amb el medi ambient. Un d'aquests ja està en ús per l'ONG Pankara EcoGlobal. 

Dels 42 espais, s'han sortejat un total de 15 -els nous i altres que el 2015 es van donar de baixa-, encara que només se n'han assignat finalment nou. No obstant això, Sancho indica que "dels sis que han quedat lliures s'espera que siguen adjudicats pràcticament tots, ja que algunes sol·licituds van entrar al registre fora de termini i ara hauran de ser estudiades per a la seua pròxima incorporació al projecte". La resta d'usuaris que ja disposaven d'una parcel·la al seu nom podran fer ús del terreny dos anys més, gràcies a les pròrrogues anuals establertes en l'ordenança, amb un màxim de tres anys. "D'aquesta manera, els agricultors poden traure un major rendiment a la seua inversió, al mateix temps que poden treballar millor la diversificació de conreus o guarets", explica Sancho.

Entre els nous adjudicataris hi ha joves estudiants, pensionistes, aturats i també veïns d'altres nacionalitats, que constituiran, juntament amb la resta de beneficiaris, la nova Junta d'Usuaris i rebran formació en agricultura ecològica, a més de seguiment. "Els horts urbans promouen una alternativa d'oci saludable als veïns interessats en l'agricultura, al mateix temps que s'ofereix la possibilitat de conrear productes per a l'autoconsum", indica Sancho, que recorda que "es tracta d'una iniciativa lúdica i educativa per a fomentar la participació de la població en la recuperació i manteniment d'una agricultura respectuosa amb el medi ambient".

Galeria multimèdia

Imatges

Adjudicació d'horts urbans_1 Adjudicació d'horts urbans_2 Adjudicació d'horts urbans_3

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es