Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

La XIV Campanya de prevenció de la violència de gènere arriba a prop de 600 joves en una vintena de tallers als instituts

diumenge, 20 de març de 2016

XIV Campanya de prevenció de la violència de gènere als instituts_3

La Regidoria d'Igualtat ha portat a prop de 600 joves d'ESO i batxillerat dels centres docents de Vila-real els tallers i xarrades de la XIV Campanya de prevenció de la violència de gènere als instituts. La campanya, dirigida fonamentalment a alumnes de 4t d'ESO i batxillerat, aborda la percepció dels joves davant el maltractament a través del teatre, la dansa i el diàleg. Per a això, la campanya ha desenvolupat una vintena de tallers en els instituts i centres amb educació secundària de la ciutat. 

"La prevenció, en particular entre els adolescents, és un dels pilars més importants en la lluita contra qualsevol tipus de violència masclista. Amb aquest objectiu, des de la Regidoria d'Igualtat duem a terme cada any aquesta campanya en els instituts, amb la qual promovem una major conscienciació dels joves sobre la realitat de la violència de gènere al mateix temps que ens permet recollir informació sobre la percepció dels adolescents de la ciutat sobre aquesta realitat", comenta la regidora d'Igualtat, Anna Vicens. Per a fer-ho, la campanya compta amb la col·laboració de l'actriu i ballarina Pepa Cases, que, a través d'un monòleg, narra una relació d'amor adolescent caracteritzada pel maltractament psicològic que escenifica les dues possibilitats entre les quals, davant el primer intent d'agressió física, pot triar la jove de la història: abandonar la relació o continuar-la. Una vegada finalitzada la representació, s'inicia un diàleg guiat per l'educadora social de la Regidoria d'Igualtat en el qual els alumnes aporten el seu punt de vista sobre les situacions representades. 

Després del taller, els adolescents responen un test anònim que permet recollir informació sobre com viuen els joves de Vila-real les seues relacions afectives amb la intenció de dissenyar la campanya de prevenció del pròxim any.

Galeria multimèdia

Imatges

XIV Campanya de prevenció de la violència de gènere als instituts_1 XIV Campanya de prevenció de la violència de gènere als instituts XIV Campanya de prevenció de la violència de gènere als instituts_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es