Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

Vila-real impulsa la basílica i entorn de Sant Pasqual amb projectes de millora de l'enllumenat i la dotació d'audioguies

dimarts, 29 de març de 2016

Només unes setmanes després de la constitució formal de l'entitat, l'Ajuntament de Vila-real i la Fundació Pro-Monestir i Basílica de Sant Pasqual han començat a fer ja les primeres passes en el pla de treball per a la promoció de l'àrea de la basílica com a recurs patrimonial i turístic. Amb aquest objectiu, l'entitat treballa en aquests moments en dues línies principals: l'embelliment de l'entorn, a través d'una millora integral de la il·luminació, i la dotació d'audioguies amb informació en diversos idiomes dels principals punts d'interés de la basílica. 

Per a poder portar endavant aquests projectes, el consistori i la Fundació de Sant Pasqual han sol·licitat dues línies d'ajudes a la Generalitat. La primera de les iniciatives, enfocada a l'eficiència energètica i la millora de la il·luminació, compta amb un pressupost d'uns 9.700 euros, a més d'impostos, subvencionables en un 50%. "La idea", explica el regidor de Patrimoni, Emilio M. Obiol, "és renovar i adaptar a la normativa l'enllumenat exterior de la basílica, col·locant focus en el campanar i altres punts com el cassetonat, que permeten realçar el gran valor de l'edifici i, al mateix temps, optimitzar l'eficiència energètica de la il·luminació actual".

L'altra línia de treball empresa per l'entitat en les seues primeres setmanes de funcionament oficial se centra en la potenciació de l'entorn com a recurs turístic a través de la dotació d'audioguies per a la visita comentada als principals espais de la basílica. En concret, les audioguies inclouran informació sobre l'interior de la basílica del patró, la Reial Capella, el refectori, el museu i l'exterior del monument. La informació s'inclourà en valencià, castellà, francés i anglés. El projecte, que inclou l'adquisició de 20 dispositius d'audioguia, consta d'un pressupost de 6.000 euros, per al qual s'ha sol·licitat també una subvenció a l'Agència Valenciana de Turisme pel 50% del cost total. 

"Són dues iniciatives senzilles però de gran rellevància per a donar a la basílica i l'entorn de Sant Pasqual la prestància que mereixen i començar a caminar amb pas ferm en la potenciació del monestir i la figura del nostre patró com a referent en turisme religiós en tota la Comunitat", assenyala Obiol, que recorda que cada setmana visiten el complex una mitjana de quatre autobusos de turistes procedents de diferents punts del país. "Vila-real, amb la basílica de Sant Pasqual com a eix principal, té molt a dir en l'àmbit del turisme vinculat a la fe. A través de projectes com aquests, el treball de l'Associació Amics del Pouet del Sant i, des de fa unes setmanes, també la Fundació Pro-Monestir i Basílica de Sant Pasqual, anem avançant i consolidant un projecte per al qual necessitem també la col·laboració d'altres administracions; en aquest cas, de la Generalitat Valenciana, que també aposta, com va revelar el president de l'AVT en la seua recent visita a Vila-real, per la nostra ciutat com un dels pilars del turisme religiós a la Comunitat", conclou Obiol.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es