Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

Biblioteques commemora el Mes del Llibre i el sisé centenari de la mort de Cervantes amb activitats de foment de la lectura

dissabte, 2 d'abril de 2016

El Servei Municipal de Biblioteques ha impulsat diverses iniciatives per a fomentar la lectura i commemorar el Mes del Llibre, a més del sisé centenari de la mort de Cervantes. La programació comença amb l'activitat del Dia del Llibre Infantil, que se celebra hui, coincidint amb l'aniversari del naixement de Hans Christian Andersen. 

Per a commemorar aquesta efemèride, enguany les Biblioteques de Vila-real retran homenatge a M. Àngels Ramos, la rodamón, contacontes i dinamitzadora cultural que va morir el mateix dia fa exactament un any i que durant anys va fomentar la lectura entre els xiquets de Vila-real i altres municipis de la Comunitat. En el seu record, el Servei Municipal de Biblioteques li dedica una guia de lectura titulada La rodamón viatja pels estels, amb els seus contes preferits, entre els quals destaquen els que va contar als xiquets dels centres bibliotecaris de Vila-real. Tots els exemplars es trobaran en un expositor especial confeccionat per a l'ocasió en la biblioteca, on es podran llegir o agafar en préstec. 

Les activitats especials continuen amb el concurs infantil de punts de llibre, en el qual podran participar fins al 22 d'abril els menuts que són socis dels centres bibliotecaris infantils, que hauran de realitzar il·lustracions de punts de llibre. El dilluns 26 es lliuraran els premis als lectors que resulten guanyadors. 

D'altra banda, durant aquest mes es commemora el sisé centenari de la mort de Cervantes amb una guia de lectura que conté la seua biografia, un àlbum amb cromos per a completar i acolorir i també passatemps. A més, amb tots els llibres de l'autor en les biblioteques s'ha muntat una exposició en cada centre. 

Els programes de foment lector de les Biblioteques de Vila-real han inclòs en el mes de març una guia de lectura especial amb motiu del Dia de la Poesia (21 de març) i una exposició de llibres de poetes que escriuen en valencià. A més s'ha fomentat el préstec a domicili amb el regal de punts de llibre en relació als préstecs efectuats.

Galeria multimèdia

Imatges

Centenari de Cervantes en les Biblioteques III Concurs de punts de llibre Guia de lectura del Dia de la Poesia

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es