Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

La innovació en el món agrícola i l'anàlisi del futur del sector es donen cita en la I Jornada d'Agricultura 360º

dimarts, 5 d'abril de 2016

Presentació de la Jornada d'agricultura 360º

La Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Vila-real programa per a aquest divendres, 8 d'abril, la I Jornada d'Agricultura 360º, una cita "a proposta del Consell Agrari", que comptarà amb ponències d'experts i emprenedors agrícoles per a oferir una anàlisi del futur i la innovació del sector. El regidor de l'àrea, Josep Pasqual Sancho, ha presentat aquest matí la jornada, que tindrà lloc a la Fundació Caixa Rural entre les 10.00 i les 18.30 hores. 

"Vila-real agrícola 2020. Propostes per a la realització d'un pla mediambiental local" serà la xarrada que impartirà l'enginyer tècnic agrícola Pasqual Broch, a la qual seguirà la del gerent de l'empresa Terra i Xufa Enric Navarro, que parlarà sobre "La revalorització dels cultius autòctons. El cas de la xufa de València". El doctor en Geografia i Història Salvador Calatayud oferirà la conferència "L'agricultura i l'alimentació als països en desenvolupament: alguns dilemes actuals", a la qual seguirà la de la presidenta de la Cooperativa Agropecuària El Rebolloso, Regina Monsalve, titulada "Utilitat dels certificacions agràries i el seu futur en la política agrària", i la del director de Negoci Agroalimentari de Cajamar Caixa Rural i responsable de les àrees d'innovació en centres d'experimentació hortofrutícola Roberto García, el discurs del qual versarà sobre "Un exemple de desenvolupament econòmic a partir de l'agricultura: el cas d'Almeria". A les ponències els seguirà la taula redona "Experiències empresarials en el món agroalimentari", a càrrec d'Àlex Vilanova (Olis Cuquello); el gerent de Nelet Licors, Manolo Navarro; i de l'expert en innovació en cultius Fernando Ramos. Posteriorment s'oferirà un tast d'Olis Cuquello i de licors Nelet. A més, durant la jornada, l'associació de Mestresses de Casa de Vila-real oferirà una degustació de productes artesanals realitzats amb taronja i altres aliments. 

Sancho ha animat els interessats en el sector agrícola a inscriure's a la jornada, de caràcter gratuït. "Conéixer les experiències dels ponents i assistents a la trobada pot ajudar molta gent a decidir-se a llançar-se a aquest món", assenyala l'edil. Per a assistir, tan sols cal apuntar-se en el web de l'Ajuntament de Vila-real, en l'apartat específic de la Regidoria d'Agricultura, o al telèfon 964 547 250. 

La Jornada 360º s'emmarca en la programació de Naturalment, que en el mes d'abril estarà centrada en l'agricultura, amb tallers gratuïts per a les famílies. El primer d'ells, titulat Fes-te un hort a la finestra, s'impartirà el dissabte 16, de 10.30 a 13.00 hores, al jardí de Jaume I. El segon tindrà lloc el 30 d'abril, a la mateixa hora en el mateix lloc, on s'ensenyarà a fer un compostador familiar. Les inscripcions es poden formalitzar fins a dos dies abans de cada taller de manera virtual en naturalment.vila-real.es, o de forma presencial a l'Ajuntament, en horari de 9.00 a 14.00 hores.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Jornada d'agricultura 360º_1
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Documents

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es