Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

Un total de 40 ponents i 400 assistents converteixen en referent internacional el II Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

dilluns, 11 d'abril de 2016

Vila-real es transformarà durant tres dies en un fòrum internacional de debat sobre la mediació policial amb motiu de la celebració del II Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, que comptarà amb 400 assistents i 40 ponents entre els quals es troben referents internacionals com ara el promotor dels Estudis de Pau Johan Galtung o el Pare Ángel, fundador de Missatgers de la Pau i Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia, entre altres. El Congrés, organitzat per l'Ajuntament de Vila-real i la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I, se celebrarà els dies 13, 14 i 15 d'abril de 2016 a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán i podrà seguir-se també en streaming a través del canal municipal de Youtube. 

Entre els nombrosos ponents nacionals i internacionals cal destacar la participació de l'expert mundial en resolució de conflictes Johan Galtung, Premi Right Lifelivehood Award, fundador dels Estudis de la Pau, professor en mig centenar d'universitats del món i escriptor de més d'un centenar de llibres i un miler d'articles. També comptaran amb la presència del conegut com Pare Ángel, fundador de Missatgers de la Pau i Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia; el magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona Pascual Ortuño, membre de la Xarxa Espanyola de Cooperació Judicial Internacional o impulsor de la Xarxa Latinoamericana MASC; l'advocat Alejandro Nato, coordinador de l'Oficina de Gestió de Conflictes de la Defensoria del Poble de la Nació Argentina i professor de la Universidad de Buenos Aires; la professora de la Universidad Internacional de La Rioja Virgina Domingo, presidenta de la Societat Científica de Justícia Restaurativa; i l'escriptor i professor Fernando Montiel, director de Transcend Mèxic i consultor internacional sobre prevenció de la violència, maneig de conflictes i construcció de pau.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, serà l'encarregat d'inaugurar les jornades en les quals intervindrà també la directora de la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de l'UJI, Carmen Lázaro. Des d'ambdues institucions es van comprometre fa dos anys, durant la celebració del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial a Vila-real, a organitzar una segona edició del congrés amb caràcter biennal. Aquesta nova trobada té com a objectiu conéixer el treball i els avanços que es van realitzant en el camp de la mediació policial, reflexionar sobre la força que cada vegada més va adquirint aquest procediment policial i seguir conjuminant experiències sobre el seu funcionament.

Al llarg dels tres dies del Congrés els assistents treballaran en cinc panells, el primer d'ells se centrarà en la construcció de pau i drets humans, a partir del desenvolupament de relacions i estructures socials positives. Un segon panell abordarà precisament les condicions necessàries per a establir aquestes relacions positives, que respecten la diversitat i col·laboren en la creació d'un món compromés amb el canvi. Els altres tres panells se centraran en el fenomen de la mediació, amb especial atenció a la mediació policial i el canvi de paradigma respecte a la institució policial que suposa.

Més informació i programa

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es