Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Els policies Rosana Gallardo i Adrián Hierro presenten el llibre 'Mediación policial, la reflexión sobre la reflexión'

dilluns, 11 d'abril de 2016

Presentació del llibre 'Mediación policial, la reflexión sobre la reflexión'

La Prefectura de la Policia Local ha acollit aquesta vesprada la presentació del lliure Mediación policial, la reflexión sobre la reflexión, de la inspectora Rosana Gallardo i l'oficial Adrián Hierro, i editat per Publicacions de la Universitat Jaume I, a través de la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real. En l'acte, a més dels autors, han participat l'alcalde, José Benlloch, autor d'un dels capítols del llibre; la professora i directora de la Càtedra, Carmen Lázaro; l'intendent en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i l'intendent, Ramón Martínez, qui ha sigut l'encarregat de conduir l'esdeveniment, així com membres de la càtedra i del cos policial. 

En la publicació, els autors proposen la construcció d'un nou model policial més psicològic i social, basat en la prevenció i la proactivitat, que arriba de la mà de la mediació policial com "una altra forma de fer policia". Es tracta del cinqué volum de la inspectora Gallardo, responsable de la Unitat de Mediació Policial de Vila-real i subdirectora de la Càtedra, ambdues pioneres en la implementació de la metodologia de la mediació per a la resolució pacífica de conflictes.

"És necessari que la policia assumisca noves responsabilitats i reflexione sobre la responsabilitat de construir una cultura de pau des d'un procés de reinvenció constant que ajuda a afrontar els nous reptes", afirma Benlloch, qui ha assenyalat que "la Policia Local de Vila-real és un exemple en mediació policial, matèria que domina i que ha convertit els seus agents i aquesta ciutat en pioneres en l'àmbit". La presentació d'aquesta publicació arriba amb només dos dies abans de donar inici al II Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, que tindrà lloc aquesta setmana, entre els dies 13 i 15, amb més de 400 persones convocades. "Un esdeveniment que ens ompli d'orgull, perquè la seua primera edició va ser tot un èxit i en aquesta segona ocasió, estem segurs que es revalidarà aquest bon resultat i es consolidarà l'esdeveniment, que posa de nou Vila-real en el mapa com a Ciutat de Congressos", apunta. 

El llibre compta amb l'aportació de diferents professionals en l'àmbit de la mediació com a model policial incipient que "ha de ser construït entre tots", segons els autors. Entre ells destaquen el mateix alcalde de Vila-real; agents de la policia autònoma basca i catalana; policies de Colòmbia, Brasil i Panamà, l'analista i consultor en relacions internacionals i resolució de conflictes, Fernando Montiel; el cap provincial de la Fiscalia, José Luis Cuesta; la professora Carmen Lázaro; el psicòleg i coach, Pascual Benet, i l'advocat mediador i doctor en Psicologia Social, Josep Redorta. El pròleg del llibre ha estat escrit pel Premi Nobel de la Pau alternatiu Johan Galtung i l'epíleg, pel professor de la Universitat de València Vicente Garrido.

Descàrrega d’arxius

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del llibre 'Mediación policial, la reflexión sobre la reflexión'_2 Presentació del llibre 'Mediación policial, la reflexión sobre la reflexión'_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es