Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Economia i Joventut patrocinen el projecte de disseny i construcció de cotxes de competició UJI Motorsport FS Team

tornar Imprimir

dimecres, 13 d'abril de 2016

Sala de premsa, Economia, Joventut

UJI Motorsport FS Team_1

Economia i Joventut patrocinen el projecte de disseny i construcció de cotxes de competició UJI Motorsport FS Team

Les regidories d'Economia i Joventut de l'Ajuntament de Vila-real han signat un contracte de patrocini amb l'equip UJI Motorsport FS Team, format per un grup d'estudiants amb seu en la ciutat que han dissenyat i construït el seu propi monoplaça de competició. Un vehicle que mostraran al públic aquest cap de setmana a la Fira Motor-2 i amb el qual participaran en el campionat internacional Formula Student, la qual cosa els servirà per a portar el nom de Vila-real per tot el món. 

L'acord estableix l'aportació de 3.000 euros per part de la Regidoria d'Economia i 2.000 des de l'àrea de Joventut. A canvi, els joves participaran en els esdeveniments que s'organitzen en l'àmbit local i portaran el nom de Vila-real i l'escut de l'Ajuntament durant tota la competició de Formula Student, tant en la publicitat del projecte i de l'escuderia, com en el vehicle i també a l'uniforme. 

La regidora d'Economia, María Dolores Parra, ha assenyalat que, després de conéixer el projecte, "no vam poder més que donar suport a la seua idea, ja que es tracta d'una proposta molt interessant, que combina joventut, formació, emprenedoria i un camp de l'enginyeria poc treballat en la nostra ciutat fins ara com és el de l'automoció". Per la seua banda, el regidor de Joventut, Xavier Ochando, afegeix que "la iniciativa abandera la innovació d'aplicar l'enginyeria a un sector industrial amb projecció internacional a través d'uns joves emprenedors que impulsen nous camps de recerca de futur capaços de generar economia en les nostres comarques". 

UJI Motorsport FS Team és un equip format per estudiants de la Universitat Jaume I, en la seua majoria pertanyents a la branca de les enginyeries, que naix de la mà de l'Associació UJI Motorsport Research, encarregada de promoure l'excel·lència en enginyeria, a través de l'eficiència aerodinàmica, el disseny i la construcció de vehicles de competició i el treball multidisciplinari. D'aquesta manera, els alumnes afermen els coneixements adquirits en l'aula a través de la creació del seu propi monoplaça de competició, amb el qual participaran en el campionat internacional Formula Student, a la qual està previst que assistisquen més de 5.000 estudiants de 500 universitats del món. 

"Gràcies a aquesta iniciativa, el grup, amb seu a Vila-real i amb cinc membres de la nostra ciutat, col·labora amb altres projectes empresarials o esportius internacionals amb personalitats de renom", destaca Ochando, qui es mostra orgullós de comptar amb "un equip tan complet que arribarà molt lluny". La regidora d'Economia assegura que el consistori "seguirà donant suport a noves idees emprenedores que desenvolupen també altres sectors productius" i apunta que "aquestes iniciatives aporten un valor afegit a la formació universitària, com una primera forma d'obtenir experiència laboral i emprenedora abans d'eixir de la facultat que a més serveix per a estimular el seu potencial com a capital humà de la nostra ciutat". Parra convida tots els interessats a assistir aquest cap de setmana a Motor-2 per a conéixer de més a prop el bòlid de la mà dels seus dissenyadors, que oferiran una xarrada explicativa sobre el procés de construcció.

Galeria multimèdia

Imatges

UJI Motorsport FS Team UJI Motorsport FS Team_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es