Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

Els ponts BIC del riu Millars instal·laran senyals de circulació i informació patrimonial

dilluns, 18 d'abril de 2016

Pont de Santa Quitèria

La Regidoria de Territori de Vila-real, dirigida per Emilio M. Obiol, treballa ja amb la seua homòloga d'Almassora, encapçalada per Carmina Martinavarro, en la senyalització dels ponts declarats Bé d'Interés Cultural (BIC) que creuen el riu Millars al seu pas per ambdues ciutats. Es tracta del pont de Santa Quitèria i el conegut com Pont Nou, que en breu comptaran amb nous senyals centrats en la seguretat viària, que marcaran la limitació de la circulació de determinats vehicles i la preferència per al pas de vianants en el primer. Les senyalitzacions oferiran informació patrimonial sobre la declaració de Bé d'Interés Cultural i sobre l'any o segle de què daten. 

En el cas del pont de la N-340, la construcció del qual va finalitzar el 1790, ja s'ha sol·licitat a la Unitat de Carreteres de l'Estat la instal·lació del cartell informatiu. Concretament, el Pont Nou sobre el Millars, que connecta els dos municipis en el quilòmetre 61,200 de la carretera, va ser declarat BIC pel Reial decret 1715/2000. Obiol assegura que "l'objectiu no és un altre que instal·lar un cartell informatiu a cada costat del pont uns metres abans d'accedir-hi per a donar difusió del seu valor cultural". 

D'altra banda, la intenció de tots dos consistoris és remarcar el valor del pont de Santa Quitèria. "Una infraestructura carregada d'història, única a la província per la seua tipologia d'origen romà i construcció medieval amb arcs, que data del segle XIII i que va ser declarada BIC fa tan sol una dècada", explica Obiol. El pont, de 154,88 metres, connecta Vila-real per la zona nord amb l'ermita de Santa Quitèria d'Almassora. En aquest cas, a més del senyal patrimonial, un altre indicatiu marcarà la preferència del pas per a vianants i la limitació de la circulació per a determinats vehicles, igual que ocorria fins ara, amb dues porteries que impedien el pas de vehicles de grans dimensions i tonatge que podrien danyar el pont. 

L'edil de Territori assegura que "aquest és el primer dels treballs que realitzem de forma conjunta coordinats per temàtiques en les quals compartim gestió ambdues ciutats" i avança que, després d'aquest primer pas, "seguirem actuant per a millorar la retolació d'elements culturals i patrimonials compartits, de manera que els veïns i visitants puguen conéixer millor el valor i la importància històrica que poden arribar a tenir algunes infraestructures i elements que els envolten en el seu dia a dia".

Galeria multimèdia

Imatges

Senyal per al Pont Nou Senyal per al pont de Santa Quitèria
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es