Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Pasqualet i Marigracieta inicien la ronda de visites als col·legis de la mà de Tradicions i la Colla Gegantera

tornar Imprimir

dimarts, 26 d'abril de 2016

Tradicions, Sala de premsa

Gegants a l'Escola a Angelina Abad_3

Pasqualet i Marigracieta inicien la ronda de visites als col·legis de la mà de Tradicions i la Colla Gegantera

Els alumnes del CEIP Angelina Abad han tingut el privilegi de ser els primers a rebre la visita dels gegants Pasqualet i Marigracieta, dins de l'activitat Gegants a l'escola, que ha començat hui, organitzada per la Regidoria de Tradicions i la Colla Gegantera de Vila-real. El regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, ha acompanyat els geganters encarregats d'acostar als més menuts aquests emblemes de la ciutat tan volguts pels veïns i que al llarg de la seua història han evolucionat i s'han adaptat als nous temps. 

Precisament aquest ha sigut el principal motiu de la visita: donar-se a conéixer tant per dins com per fora. Per a això, els encarregats de portar els gegants els han desvestit per a ensenyar de què estan fets, quines peces els componen, com ha sigut la seua recent remodelació, com eren els antics, quant pesen, com se situen els portadors dins de la figura i, per descomptat, com es transporten i com ballen. L'activitat s'ha desenvolupat al pati del centre educatiu, per motius d'espai, i ha congregat diversos grups d'escolars. 

Els següents a conéixer Pasqualet i Marigracieta han sigut aquesta vesprada els alumnes de Pintor Gimeno Barón; el divendres visitaran Fundació Flors i al llarg de maig recorreran la resta de col·legis de la ciutat els dimarts i divendres. L'edil de Tradicions ha explicat als menuts la història dels gegants i els ha animat a gaudir dels seus balls en les pròximes exhibicions en les festes en honor a sant Pasqual i a rellevar en el futur als actuals portadors "perquè mai falte gent que ens ajude a mantenir viva aquesta bonica tradició".

Galeria multimèdia

Imatges

Gegants a l'Escola a Angelina Abad_1 Gegants a l'Escola a Angelina Abad_2 Gegants a l'Escola a Angelina Abad
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es