Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Igualtat dedica el mes de maig a les dones amb tallers, jornades, eixides de salut o la Trobada Multilabors

tornar Imprimir

dijous, 28 d'abril de 2016

Igualtat, Sala de premsa

Igualtat dedica el mes de maig a les dones amb tallers, jornades, eixides de salut o la Trobada Multilabors

La programació El Maig de les Dones, impulsada per la Regidoria d'Igualtat, torna en la seua quarta edició per a posar de manifest el paper de la dona en diferents aspectes de la vida a través d'una desena d'activitats. Tallers d'estirament, l'impacte de les dones en la història de la ciència o la visita a un balneari amb motiu del Dia de la Salut de la Dona són algunes de les propostes del programa.

La campanya començarà aquest dilluns amb el taller Estira't, que tindrà lloc a la Casa de la Dona en commemoració de la I Conferència Internacional sobre la Dona i l'Esport, que va tenir lloc del 5 al 8 de maig de 1994 al Regne Unit i la finalitat de la qual és incrementar la participació femenina en l'esport. La parada següent en la programació és la commemoració, el divendres 6, del Dia Internacional sense Dietes, amb un taller sobre el cos de la dona, la diversitat de les seues formes i la seua acceptació. També el 6 de maig tindrà lloc la jornada La Ciència en Femení, que comptarà amb una taula redona i una conferència magistral amb la participació de científiques de la ciutat.

El dilluns 9 de maig, i de la mà de les tres diputades de Vila-real a les Corts Valencianes, Igualtat organitza una eixida per a conéixer la cambra de representació valenciana amb perspectiva de gènere. L'eixida serà a les 9.30 des de la Casa de la Dona. 

La campanya de prevenció d'abusos i agressions sexuals en els instituts o l'esperat espectacle Dones que volen V són unes altres de les propostes del Maig de les Dones, que torna a incloure en la seua programació una eixida pel Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, que enguany consistirà en la visita al balneari de Fuentepodrida (Requena), programada per al 26 de maig. Les inscripcions es podran formalitzar a partir del 2 de maig a la Casa de la Dona. 

El Maig de les Dones s'acomiadarà el diumenge 5 de juny, amb els brodats, boixets, retalls o ganxet de la Trobada Multilabors, que comptarà també amb l'estand del grup Amb llanes pel carrer, on es podrà teixir la bufanda contra la violència de gènere. Tots els trams teixits en la ciutat s'enviaran a Madejas contra la Violencia de Género, associació que va proposar crear una gran bufanda per a fer visible i promoure la prevenció de la violència sexista. El fulard ja ha viatjat a nombrosos enclavaments i ha sigut exposat en diversos municipis. 

La regidora d'Igualtat, Anna Vicens, afirma que amb aquesta programació "dediquem, per quart any consecutiu, el mes de maig a les nostres dones, amb activitats pensades especialment per a elles, per a la seua cura personal i la seua salut i, per què no, també per a la socialització amb altres dones de la ciutat". "Un merescut homenatge en el qual hem intentat conjuminar diverses temàtiques que ens afecten especialment, des dels complexos que ens crea la societat a l'hora d'acceptar-nos tal com som, fins a la cura de la nostra salut, benestar i relax, sense oblidar el valor del nostre treball i l'aportació en àmbits majoritàriament masculins, així com la lluita contra la violència de gènere i la seua prevenció des de la joventut", conclou.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

IV Maig de les Dones
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es