Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Participació Ciutadana 'exporta' el Consell i Pressupostos Participatius a l'Ajuntament de Benicarló

dimecres, 4 de maig de 2016

Reunió de Participació Ciutadana amb l'Ajuntament de Vila-real

El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, s'ha reunit amb la seua homòloga de Benicarló, Susana Pérez, per mostrar-li el funcionament de la Regidoria a Vila-real, després que l'Ajuntament del Baix Maestrat sol·licitara conéixer les polítiques implementades a la ciutat, que s'han convertit en un referent per a molts altres municipis de la Comunitat. 

Tots dos representants han mantingut una reunió a l'Espai Jove, en la qual han tractat temes en els quals Vila-real és una ciutat pionera, com el Consell de Participació i els Pressupostos Participatius, "projectes i experiències dels quals la regidora benicarlanda ha pres bona nota per a exportar el model al seu municipi", explica Ochando. Així mateix, l'edil s'ha interessat per iniciatives com l'Escó Ciutadà i el Consell de Xiquets i Xiquetes, que són "únics a la zona". 

Ochando s'ha mostrat molt satisfet per l'interés que estan mostrant des de fa mesos alguns municipis de tota la Comunitat de conéixer el model de Participació Ciutadana de Vila-real. "Ens han demanat ajuda des de diverses localitats per a implementar el sistema", indica el regidor, que ja ha rebut peticions de localitats com Sedaví o Bonrepòs i Mirambell (València) i Betxí (Castelló), entre d'altres. 

"Amb la nostra supervisió i ajuda són molts els ajuntaments que estan començant a implementar polítiques més obertes a la ciutadania, en què els protagonistes són els veïns", assegura Ochando, que destaca que "és un orgull per a nosaltres ser un referent i ajudar al fet que més ciutats apliquen aquests mecanismes". "Seguirem en contacte amb Benicarló per a seguir tot el procés", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es