Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Una campanya d'Igualtat previndrà les agressions i abusos sexuals entre els joves durant les festes

tornar Imprimir

dijous, 5 de maig de 2016

Igualtat, Sala de premsa

Anna Vicens presenta la campanya 'Tinguem la festa en pau'

Una campanya d'Igualtat previndrà les agressions i abusos sexuals entre els joves durant les festes

La Regidoria d'Igualtat de Vila-real ha ideat una campanya, dirigida als alumnes que cursen batxillerat en els instituts de la ciutat, amb l'objectiu de "conscienciar i educar la joventut perquè entenguen que no, significa no i que no es pot obligar a una persona a fer alguna cosa que no vulga". La regidora responsable de l'àrea, Anna Vicens, ha presentat la iniciativa que, amb el títol Tinguem la festa en pau, està centrada en la prevenció d'agressions i abusos sexuals cap a les dones, especialment en un context de festa i diversió.

"Tots hem vist en alguna ocasió a través de la televisió les imatges de festes i aglomeracions en les quals sembla que, quan s'està de festa, tot val i es produeixen tot tipus de situacions desagradables i relacions no consentides que suposen denigrar i rebaixar a la mínima expressió la dona, convertint-la en un mer objecte sexual", assenyala Vicens. Per a lluitar contra aquestes situacions, les tècniques d'Igualtat impartiran diverses xarrades del 9 al 13 de maig en els instituts de Vila-real, on es penjaran cartells en diversos idiomes -castellà, valencià, romanés, xinés i àrab- amb el lema i la frase No als abusos ni a les agressions sexuals, que també arribaran a la resta de la ciutadania, i es repartiran entre els estudiants polseres creades especialment per a l'ocasió amb el lema i la paraula no en diversos idiomes. 

"Encara que a Vila-real no tinguem constància que s'hagen donat casos similars, volem anar un pas per davant i evitar que passe", assenyala l'edila. "Igual que en anys anteriors es va posar en marxa la campanya Coneixement! per a prevenir l'abús de la ingesta d'alcohol i altres substàncies durant les festes", recorda Vicens, "volem que aquesta campanya servisca per a evitar un tipus de conductes incíviques totalment diferents però igual de negatives per a la societat i per a la joventut".

"L'Ajuntament de Vila-real seguirà lluitant dia a dia perquè la igualtat puga arribar a ser real entre homes i dones i perquè des de la tolerància tots puguem gaudir de les festes en honor al nostre patró, sant Pasqual", conclou Vicens.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Cartell 'Tinguem la festa en pau'
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es