Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

La Jornada: La ciència en femení destaca el paper de les dones en l'àmbit científic i fomenta l'interés dels joves amb el concurs escolar de la Càtedra d'Innovació Ceràmica

tornar Imprimir

divendres, 6 de maig de 2016

Universitats, Igualtat, Sala de premsa, Ajuntament, Educació

Jornada científica escolar 'La ciència en femení'_1

La Jornada: La ciència en femení destaca el paper de les dones en l'àmbit científic i fomenta l'interés dels joves amb el concurs escolar de la Càtedra d'Innovació Ceràmica

La sala d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real ha acollit la II Jornada Científica Escolar: La ciència en femení, organitzada per la Regidoria d'Educació amb la col·laboració de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, que enguany ha centrat la seua mirada en el paper de les dones en l'àmbit científic. Amb aquest objectiu, la jornada ha comptat amb una taula redona amb dones científiques de la ciutat, que s'ha completat al matí amb l'exposició dels projectes participants en el concurs anual Connecta amb la ciència, de la Càtedra. 

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha sigut l'encarregat d'inaugurar la jornada, que ha comptat també amb la regidora d'Igualtat, Anna Vicens, el director territorial d'Educació, Robert Roig; el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, i el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica, Juan Carda. En el seu discurs inaugural, Benlloch ha destacat la importància de reivindicar el paper de les dones en la ciència, un àmbit en el qual, assegura, Vila-real "també és pionera". A més, l'alcalde s'ha dirigit als alumnes dels instituts de la ciutat, als qui ha animat a perseverar en el seu interés per la ciència i la recerca, ja que "d'ells depenen els avanços del futur de la societat i de la nostra ciutat". "Volem seguir avançant i potenciant l'interés per la ciència, la formació i la preparació dels nostres joves i, per a això, comptem amb tres eixos fonamentals, com són els nostres títols de Ciutat de la Ciència i la Innovació i de Ciutat Educadora i, per descomptat, la Càtedra d'Innovació Ceràmica de l'UJI", assenyala l'alcalde.

El concurs científic escolar ha comptat en aquesta edició amb la participació de mig centenar d'alumnes dels centres Miralcamp, Flors, Laude British School, Bisbe Pont, Francesc Tàrrega, Santa María i Broch i Llop. Els joves han exposat els seus treballs sobre noves fonts d'energia i magatzematge davant el jurat del concurs, que ha premiat els projectes presentats pels alumnes del grup Alp12 del Laude British School i del grup Flors1, de la Fundació Flors. Els guanyadors, tots dos en modalitat científica, rebran un premi valorat en 1.000 euros, mentre que la modalitat de plàstica ha quedat finalment deserta. A més, el premi del públic, valorat en 500 euros, ha recaigut en els grups Eficiència energètica (IES Tàrrega) i Seaweeds (Bisbe Pont).

Per la vesprada, les dones científiques han pres el relleu de la jornada, de la mà de la catedràtica vila-realenca de Química Inorgànica de la Universitat de Sevilla, Adela Muñoz, qui ha moderat una taula redona amb prestigioses científiques de Vila-real com ara María José Cabrera, Lourdes Chiva, Marina Safont i María Jesús Vicent d'Ocon, les qui han compartit la seua trajectòria i el treball que desenvolupen en els seus respectius llocs. Tot seguit, Adela Muñoz ha impartit la conferència magistral "Dones en ciència i tecnologia". 

La regidora d'Educació, Rosario Royo, ha destacat que "es tracta d'una ponència summament interessant". "Vila-real ha apostat per la ciència i la innovació, sector en el qual encara cal seguir treballant per fer visibles les dones, que en la nostra ciutat són moltes i han tingut un important paper a l'hora de portar el nom de Vila-real per Europa i per la resta del món", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Jornada científica escolar 'La ciència en femení'_2 Jornada científica escolar 'La ciència en femení'_3 Jornada científica escolar 'La ciència en femení'_4

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es