Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real reparteix barrets en festes de Sant Pasqual per a demanar que el 'coneixement' es mantinga al cap

dilluns, 9 de maig de 2016

Presentació de Coneixement!_1

La campanya de prevenció del consum d'alcohol i drogues Coneixement!, organitzada per la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC) de la Regidoria de Sanitat i amb la col·laboració d'El Peatón Videoproducciones, torna a les festes de Sant Pasqual per a animar els vila-realencs a gaudir de les festes al màxim, però amb coneixement. Amb el lema "Fica't el coneixement al cap", enguany la campanya compta amb diverses eixides als punts més concorreguts de la festa on es repartiran barrets per a recordar que "és important gaudir de la festa amb moderació i sempre amb respecte cap als altres", explica la regidora de Sanitat, Silvia Gómez. 

D'aquesta manera, el primer dia de festes, el divendres 13, a les 13.15 h, coincidint amb la inauguració de la Fira de la Tapa, la campanya es traslladarà fins al recinte per a començar amb el repartiment. El Concurs de paelles per a penyes, el dissabte, i la xulla, la vesprada nit del dilluns seran les altres parades de la campanya.

El tècnic de l'UPC José Gisbert destaca que "les xifres són clares: durant les festes i en moments d'oci és quan s'augmenta el consum d'alcohol i altres substàncies, tant a Vila-real com en la gran majoria de municipis". "Aquesta campanya en cap moment prohibeix ni suggereix l'abstinència, simplement es dedica a llançar un missatge preventiu i de precaució, ja que, a més, les estadístiques que fem en els instituts llancen una dada molt important i és que els menors d'edat s'inicien en el consum d'alcohol als 13 anys i ho fan durant les festes a les penyes", indica. 

Gisbert assegura que "encara que durant els festejos es relaxen les normes, passar-se amb la beguda segueix sent igual de greu que en qualsevol altre moment, per això tots tenim la responsabilitat de controlar que els menors no arriben mai a aquest extrem i per aquest mateix motiu, una part de la campanya va destinada a aquest públic, sota el lema "Millor no begues encara", amb l'objectiu que retarden el seu inici i perquè sàpien que existeixen begudes i còctels sense alcohol dels quals poden gaudir en les seues penyes". 

Tant el tècnic de l'UPC com la regidora responsable de Sanitat han donat les gràcies a la Comissió de Penyes i a la Junta de Festes per la seua col·laboració a l'hora de difondre aquest missatge i han advocat per un consum responsable, "sempre recordant que igual que els barrets, el coneixement es porta al cap".

Galeria multimèdia

Imatges

Presentación de Coneixement!
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es