Inici

Vila-real desbloqueja l'adequació del "cervell informàtic" de l'Ajuntament per a garantir la seguretat i disponibilitat de la informació municipal

tornar Imprimir

dimecres, 11 de maig de 2016

Noves tecnologies, Sala de premsa, Ajuntament

Presentació de les obres del CPD

Vila-real desbloqueja l'adequació del "cervell informàtic" de l'Ajuntament per a garantir la seguretat i disponibilitat de la informació municipal

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora de Noves Tecnologies, Mónica Mañas, han presentat aquest matí els treballs de trasllat, ampliació i condicionament del Centre de Processament de Dades de l'Ajuntament, un projecte que ha pogut ser desbloquejat recentment i que garantirà la seguretat i l'adequació del "cervell de l'Ajuntament", on s'emmagatzema tota la informació digitalitzada del consistori. "Es tracta d'un pas importantíssim en la nostra aposta per la innovació tecnològica i l'avanç de l'Administració electrònica, que per fi podem fer després d'anys esperant que l'anterior Generalitat moguera fitxa. Hem hagut d'esperar un canvi en el govern autonòmic, però, finalment, ha arribat i en breus setmanes s'iniciaran les obres", assenyala Benlloch.

El projecte consta de dues parts, una a càrrec de l'Ajuntament, amb un pressupost de 215.000 euros, i una segona corresponent a la Generalitat, pressupostada en 427.245 euros i que s'arrossega des de l'any 2009. En aquest sentit, l'alcalde recorda que els treballs a càrrec de l'Ajuntament compten amb consignació pressupostària "des de fa tres anys" i estan adjudicats ja fa temps a una empresa local. "No obstant això", lamenta Benlloch, "no ho hem pogut posar en marxa fins ara, perquè l'anterior Generalitat Valenciana no activava la seua part del projecte, cosa que ens obligava a reservar la consignació municipal d'un pressupost a un altre cada any". "Afortunadament, hem passat d'una Generalitat deutora a una que escolta els municipis i ens ajuda, també en un tema tan important com és l'adequació del Centre de Processament de Dades de l'Ajuntament", argumenta l'alcalde. 

L'adjudicació del contracte per part de la Generalitat, licitat a principis de març, es produirà en els pròxims dies i, a partir d'aquest moment, l'empresa té un termini de de tres mesos i mig aproximadament per a executar-lo. "Si bé la inversió en els sistemes informàtics ha sigut contínua en els últims anys, el Centre de Processament de Dades que tenim ara data de 1988 i té mancances importants, sobretot en matèria de seguretat, que és imprescindible solucionar", explica Mañas. La responsable de Noves Tecnologies s'ha referit, d'aquesta manera, a mesures com garantir la correcta climatització dels sistemes, la detecció i control d'incendis o el subministrament elèctric ininterromput, entre altres mesures de seguretat. "Cada vegada, treballem amb majors volums d'informació digital, que cal emmagatzemar d'una forma adequada per a garantir la seua seguretat i optimitzar el seu ús. La informació és un dels principals actius de l'Administració i cada vegada els requeriments per al seu emmagatzematge i disponibilitat són majors", argumenta la regidora.

"Amb aquesta actuació, seguim avançant en l'aposta per les noves tecnologies, no solament complint la normativa sinó fent passos més enllà, que ens permeten estar preparats davant les noves necessitats i reptes de la societat de la informació i avançar de forma decidida cap a la implantació de l'Administració electrònica, com un element de transparència i eficiència en la prestació de serveis a la ciutadania", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es