Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes i el Consell de Participació Ciutadana de Vila-real marquen el camí a la Generalitat per a la implantació d'un futur Consell autonòmic

dijous, 12 de maig de 2016

Reunió del Consell de Xiquets i Xiquetes amb el conseller de Transparència i Particpació_1

El Consell de Xiquets i Xiquetes i el Consell de Participació Ciutadana de Vila-real s'han obert a la visita del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, qui ha assistit a les convocatòries extraordinàries de tots dos òrgans per a conéixer més de prop el seu funcionament i poder crear en el futur un Consell autonòmic en la línia de les iniciatives pioneres implantades a la ciutat. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit la reunió de tots dos consells, juntament amb el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, i el regidor de Transparència, Álvaro Escorihuela.

En el Consell de Xiquets i Xiquetes, mig centenar d'escolars d'una dotzena de col·legis ha participat al costat del conseller en una dinàmica de joc habitual en les sessions de l'organisme, amb l'objectiu "d'educar a les futures generacions en els valors de la participació, el respecte i el consens", assenyala Benlloch. "Mitjançant aquesta dinàmica", puntualitza Ochando, "els xiquets reflexionen i fan aportacions sobre el dret a participar a nivell de barri, Ajuntament, col·legi, ciutat o família". En la sessió, el conseller ha acordat amb els escolars que visitaran Les Corts i la seua conselleria. 

Una vegada finalitzada la sessió, el Consell de Participació Ciutadana ha celebrat també una reunió extraordinària, en la qual els membres d'entitats veïnals i cíviques de la ciutat li han traslladat al conseller les seues propostes i dubtes. "Hem pogut mostrar al representant autonòmic tot el que hem aconseguit, com estàvem i com estem en aquest àmbit gràcies a la participació, i també quins són els passos a seguir de cara al futur i a la possible creació d'un Consell similar de caràcter autonòmic", indica Ochando. 

En aquest sentit, Benlloch ha mostrat la seua satisfacció perquè la Generalitat "s'haja fixat a Vila-real com una ciutat pionera i innovadora en aquesta matèria a l'hora d'elaborar i implementar les polítiques participatives de la Comunitat Valenciana", amb iniciatives que han despertat l'interés de la Conselleria com els òrgans de participació, el reglament, l'Escó Ciutadà o els Pressupostos Participatius. "Quan vam arribar a l'equip de govern en 2011 vam haver de crear l'àrea de Participació pràcticament des de zero, però amb uns sòlids fonaments que demostren que comptant amb els veïns s'avança millor", indica Benlloch. "Veure que des de València també aposten per moltes de les propostes que a Vila-real ja funcionen ens ajuda a seguir treballant amb major impuls per a donar veu a tots els veïns i avançar en la participació ciutadana", conclou Ochando.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió del Consell de Xiquets i Xiquetes amb el conseller de Transparència i Particpació Reunió del Consell de Participació Ciutadana amb el conseller de Transparència Reunió amb el conseller de Transparència i Particpació
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es