Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

L'alta participació, l'èxit de les actuacions musicals i el descens de les queixes marquen les festes de Sant Pasqual

dilluns, 23 de maig de 2016

Balanç de Sant Pasqual 2016

El cridaner i ja tradicional correfoc i el posterior castell de focs artificials van clausurar diumenge unes festes en honor a Sant Pasqual marcades per l'alta participació i la tranquil·litat en cadascun dels més de 230 actes organitzats per la Junta de Festes i la Comissió de Penyes al llarg de 10 dies. El regidor de Festes i de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, acompanyat pel president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i per l'intendent en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha fet un balanç "molt positiu" dels festejos, que ha qualificat d'"intensos, participatius i amb molta gent al carrer". 

"El treball de la Junta de Festes ofereix uns resultats extraordinaris, amb actuacions que han tingut molta acceptació, actes taurins sense incidents greus i varietat per a tots els gustos", indica Serralvo, que ha destacat també la bona acceptació del programa de festes en versió digital. "Més de 15.000 usuaris han realitzat més de 30.000 visites al web del programa, en un 93% dels casos des de dispositius mòbils", explica Serralvo, que assegura que "malgrat açò, la programació se seguirà publicant també en paper, com sempre". 

El president de la Junta de Festes, per la seua banda, destaca la gran afluència de públic registrada durant els 10 dies de festes, especialment en les actuacions musicals, amb un especial protagonisme d'Antonio Orozco, que va superar els 10.000 espectadors. Els qui també van congregar un públic entregat van ser Siniestro Total i Sopa de Cabra, així com Enemigos i Karina i Micky en l'última jornada de les festes. També multitudinari va tornar a ser el concurs de paelles per a penyes, igual que el macrosopar de veïns, amb més de 2.000 assistents. La missa en honor a Sant Pasqual i l'ofrena, que va tornar a incorporar el garbonet per a la foguera, o el Recinte de la Marxa, són uns altres dels aspectes destacables de les festes.

Quant als actes taurins, tant Serralvo com Colás destaquen el gran treball realitzat per a la millora de la seguretat de corredors i animals, que "ha ajudat al fet que no es registrara cap incident greu, tan sols sis ferits en tota la setmana que van ser atesos en la mateixa infermeria del recinte". En total, solament la Junta de Festes va gestionar la ubicació de 45 cadafals i la instal·lació de fins a 15.000 cadires, 1.500 taules i 55 escenaris per tota la ciutat. "Un total de 421 persones van pujar al campanar", explica Colás, "i en la trobada de bessons vam comptar amb 25 parelles; les més majors, dues germanes nascudes el 1929, i els més xicotets; dos xiquets del passat 5 de novembre". 

Destaca també en el balanç el canvi d'ubicació de la Fira de la Tapa i de la fira d'atraccions, "amb un resultat molt satisfactori", igual que ocorre amb el correfoc previ al castell de focs artificials, que "malgrat el canvi d'hora i ubicació des de fa uns anys, cada vegada té més participació". 

Tot açò, sumat al descens de queixes registrades per part dels veïns -47, una menys que el 2015-, fan de Sant Pasqual unes festes "molt tranquil·les des de l'àmbit policial", segons l'intendent Nieto. "Les principals incidències es van registrar el primer divendres i els dos dissabtes, bàsicament per excedir-se en l'horari algunes penyes o per causar més molèsties del que és normal amb la música i els sorolls", explica. 

En aquest sentit, Serralvo ha agraït als veïns la paciència en aquests dies de festa i ha destacat l'important paper de la Junta de Festes, la Comissió de Penyes, la reina i dames de la ciutat i els seus familiars i el treball de la Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, Serveis Públics i tots els agents implicats en les festes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es