Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil prepara un simulacre per a trobar persones desaparegudes amb l'ajuda de dispositius mòbils

dijous, 26 de maig de 2016

El Servei Municipal de Protecció Civil de Vila-real i l'agrupació local de voluntaris amb la seua unitat canina preparen un simulacre de cerca i rescat de persones desaparegudes, que tindrà lloc aquest diumenge. Es tracta de l'última sessió que rebran els voluntaris en aquest àmbit per a posar en pràctica els coneixements adquirits durant les classes teòriques. L'esdeveniment se celebrarà al riu Anna, entre Vila-real i les Alqueries, i consistirà en la cerca d'una persona desapareguda amb l'ajuda de noves eines tecnològiques a través de dispositius mòbils.

Tots els participants disposaran d'un telèfon mòbil amb diverses eines digitals i d'un mapa virtual compartit que s'anirà actualitzant en tot moment i que els indicarà quines zones s'han pentinat ja i quines encara no. Els voluntaris, repartits en equips, mantindran la comunicació en tot moment amb el lloc de comandament avançat que, sense estar present sobre el terreny, sabrà què ocorre i quines zones han sigut revisades ja, la qual cosa també ajuda a facilitar el treball en cas d'una hipotètica incorporació d'altres equips de cerca. D'aquesta manera, la informació es comparteix de forma recíproca i des de la base es poden emetre ordres del que han de fer els efectius. 

Alguns punts de la iniciativa s'han provat ja en les carreres 30k de patins i en la 5k Ford Vedat Castelló, organitzades recentment en la ciutat, per la qual cosa la sessió del diumenge servirà per a posar en pràctica al 100% el sistema, que completarà la formació que reben els voluntaris de Protecció Civil relacionada amb els primers auxilis i el salvament i rescat mitjançant una aplicació real. 

Els interessats a formar-se per a col·laborar amb l'ens poden dirigir-se directament al Servei Municipal de Protecció Civil o a l'Ajuntament de Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es