Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

L'Ajuntament de Vila-real renova el suport a Apaval a través d'un conveni de 10.000 euros

tornar Imprimir

divendres, 27 de maig de 2016

Tradicions, Sala de premsa, Ajuntament

Signatura del conveni amb Apaval

L'Ajuntament de Vila-real renova el suport a Apaval a través d'un conveni de 10.000 euros

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, s'han reunit amb representants de l'Associació de Paranyers Apaval per a signar el conveni pel qual el consistori aporta 10.000 euros a l'entitat per a ajudar al desenvolupament de les seues activitats al llarg de l'any. "L'Ajuntament sempre ha estat al costat d'Apaval i, una vegada més, com sempre quan una entitat ens necessita, hem demostrat que ens tenen ací, bé siga a través de convenis o d'ajudes; això sí, de forma discreta i sense partidismes ni demagògia ", indica Batalla. 

El regidor s'ha referit, en aquests termes, "a l'actitud adoptada pel PP, que s'erigeix ara defensor del parany, quan en 20 anys de govern en la Generalitat, amb majories també a Madrid i a Brussel·les, no ha fet res". "El que havia d'haver fet és legislar quan podia", apunta. "Els populars s'estan aprofitant dels paranyers, tergiversant la informació i fent demagògia. Només saben parlar i a l'hora de la veritat, l'únic conveni que hi ha signat és el nostre, el de l'Ajuntament de Vila-real", assenyala el regidor de Tradicions, qui recorda a Apaval que el consistori "està obert a reprendre les activitats que l'entitat organitzava a Vila-real i que, de manera unilateral, va decidir deixar de celebrar, quan així ho considere".

Batalla fa, d'aquesta manera, al·lusió al Concurs de Reclam o l'Escola de Parany. En el primer cas, recorda, "malgrat la demagògia que s'ha fet, l'Ajuntament no té res a veure amb la supressió del concurs, un esdeveniment pioner a l'Estat espanyol que organitza des de fa quasi tres dècades una penya de Vila-real i al qual es va sumar anys després Apaval, que va ser qui de forma unilateral va anul·lar l'última edició quan ja estava tot preparat", argumenta. 

"El mateix succeeix amb l'Escola de Parany", destaca l'edil. "L'any passat, com tots els anys, es va obrir el termini perquè les diferents entitats formalitzaren la seua participació en la convocatòria i des d'Apaval no es van presentar ni van comunicar que volgueren continuar oferint el curs, per la qual cosa l'Ajuntament no pot obligar a una entitat a seguir amb una labor si aquesta no hi està disposada", assenyala. "És una decisió de la mateixa associació, que respectem i a la qual, a través d'aquest conveni, mostrem tot el nostre suport perquè puguen seguir duent a terme les seues activitats en defensa de la tradició del parany", conclou Batalla.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es