Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real s'integrarà en la xarxa Alcaldes per la Pau com a referent de la cultura de l'acord i la mediació a la Comunitat

dimarts, 31 de maig de 2016

Reunió a l'Ajuntament de Granollers

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, i la inspectora de la Policia Local, Rosana Gallardo, responsable de la Unitat de Mediació Policial, ha participat aquest matí en l'acte d'homenatge i record del 78é aniversari del bombardeig de Granollers del 31 de maig de 1938, en el qual 224 persones van perdre la vida. L'assistència de la delegació local, convidada per l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, s'emmarca en el treball desenvolupat per ambdues ciutats en el foment de la cultura de la pau que portarà Vila-real a integrar-se en la xarxa internacional Alcaldes per la Pau, de la qual la població catalana és vicepresidenta, com a principal referent a la Comunitat. 

El mateix Benlloch ha acordat amb Mayoral la incorporació de Vila-real a aquest organisme d'abast mundial en una reunió de treball en la qual també ha pres part l'expresident de la Unesco i president de la Fundació Cultura per la Pau, Federico Mayor Zaragoza, i representants de l'Ajuntament de Gernika-Lumo. En la trobada, també s'ha acordat estrényer la col·laboració amb Granollers perquè el municipi català puga implementar mecanismes de medicació policial com els desenvolupats per Vila-real de manera pionera des de 2004.

De fet, la visita de treball a Granollers sorgeix de l'interés que la mediació policial va despertar en els representants del municipi que van participar a Vila-real en el II Congrés Iberoamericà de Mediació Policial. "D'ací sorgeix la invitació per a prendre part en l'homenatge de hui i la possibilitat de formar part d'aquesta xarxa internacional de municipis que compartim l'objectiu comú de treballar per la pau i la justícia social", assenyala Serralvo, qui detalla que en les reunions mantingudes a Catalunya s'ha acordat ja l'elaboració d'un calendari de treball que culmine amb la integració de Vila-real en la xarxa Alcaldes per la Pau. La primera fase d'aquesta incorporació suposarà l'aprovació de l'adhesió a l'organisme per part del Ple Municipal.

La xarxa Alcaldes per la Pau, presidida pel primer edil d'Hiroshima i de la qual Granollers ostenta la vicepresidència, va ser creada el 1991 i està integrada per prop de 7.000 municipis de 161 països. La representació d'Espanya en la xarxa es limita a 307 poblacions, amb una presència molt reduïda a la Comunitat Valenciana. Entre els objectius de l'entitat es compta la cooperació entre ciutats per a lluitar per la pau, l'eliminació de la pobresa, la defensa dels drets humans o afavorir la convivència.

"L'adhesió de Vila-real s'emmarca en la idea de donar una nou impuls a la xarxa en un territori, la Comunitat, on pràcticament és inexistent, col·locant de nou la nostra ciutat en una posició de referent que serà molt positiva per a impulsar la cooperació en aquesta matèria en l'àmbit mediterrani", assenyala l'alcalde. "Ha sigut una visita molt profitosa, que ens ha permés establir unes sinergies molt positives amb una ciutat com Granollers, amb la qual compartim el compromís amb la pau i el diàleg, ja que no solament hem acordat la incorporació de Vila-real a la xarxa Alcaldes per la Pau, sinó també estendre les eines de mediació policial en les quals som experts a aquest municipi català", conclou Benlloch, qui ha volgut agrair la invitació i el tracte rebut per l'alcalde i la corporació de Granollers.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió a l'Ajuntament de Granollers_1 Homenatge en memòria del bombardeig de Granollers_1 Homenatge en memòria del bombardeig de Granollers
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es